دوره 15، شماره 11 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 11 صفحات 292-284 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aslani H, Moghiman M. Experimental investigation and fuzzy logic modelling of nanofluid solidification behavior. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (11) :284-292
اصلانی هدی، مقیمان محمد. بررسی آزمایشگاهی مشخصه های انجماد نانوسیال و مدل سازی به روش منطق فازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (11) :284-292

1- دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
در این مقاله اثر افزودن نانوذره‌ی تیتانیا بر رفتار انجمادی نانوسیال در غلظت‌های جرمی 0.01%، 0.02% و 0.04% مورد مطالعه قرار می‌گیرد. در این ارتباط، شاخصه‌های مهم در انجماد شامل درجه‌ فراسرمایش، زمان انجماد، دمای تشکیل هسته و دمای تغییر فاز به روش آزمایشگاهی اندازه‌گیری شده‌است. برای انجام آزمایشات از دستگاه مولد سرما برپایه‌ی سیکل تبرید تراکمی استفاده شده‌است. نتایج آزمایش نشان می‌دهد افزودن نانوذرات اثر قابل توجهی بر بهبود رفتار انجمادی سیال پایه دارد؛ به‌طور‌ی‌که مقایسه نتایج فرایند انجماد سیال پایه و نانوسیال نشان می‌دهد که حضور نانوذرات در سیال موجب کاهش قابل توجه زمان انجماد و درجه فراسرمایش و افزایش دمای تشکیل هسته‌ی سیال پایه می‌گردد. در مقایسه با آب دیونیزه، غلظت 0.04% جرمی نانوذره سبب کاهش 70% زمان انجماد، کاهش 69% در درجه‌ فراسرمایش و افزایش 29 درصدی در دمای تشکیل هسته شده است. نتایج همچنین نشان می‌دهد که شار حرارتی برداشت‌شده در فرایند انجماد نانوسیال تیتانیا بیش از شار حرارتی سیال پایه‌ می‌باشد. همچنین در این تحقیق، نتایج آزمایشگاهی میزان کسر جرمی گذرای مایع در زمان انجماد در‌مقایسه‌ با نتایج بدست آمده از منطق فازی مورد بررسی قرارمی‌گیرد. براساس نتایج حاصل از مدل‌سازی، منطق فازی روش قابل اطمینان در ارائه‌ی نتایج کسر جرمی گذرای مایع در زمان‌های مختلف می‌باشد. ارزیابی دقت مدل ارائه شده در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی نشان می‌دهد میانگین خطای نسبی منطق فازی در غلظت‌های ناچیز، کمتر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1394/6/3 | پذیرش: 1394/7/6 | انتشار: 1394/8/10