دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani M, Bazmara H, Sefidgar M, Bazargan M, Musavi Naeenian S M. Mechanical Effects of Extra-cellular Matrix on Growth and Migration of Endothelial Cells in Tumor-induced Angiogenesis. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :1-9
سلطانی مجید، بزم آرا حسین، سفیدگر مصطفی، بازارگان مجید، موسوی نائینیان سید مجتبی. تاثیرات مکانیکی ماتریس فراسلولی بر رشد و مهاجرت سلول های اندوتلیال در فرایند نورگ سازی متاثر از تومور. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :1-9

1- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
نورگ¬سازی متاثر از تومور مرحله اصلی تبدیل یک تومور خوش¬خیم به بدخیم است. در این فرایند، رشد و مهاجرت سلول¬های اندوتلیال زمینه¬ساز تشکیل مویرگ¬هایی هستند که با انتقال خون به تومور باعث رشد بیشتر آن می¬شوند. با توجه به اهمیت تشکیل مویرگ¬ها و جریان خون در نورگ¬سازی، شبیه¬سازی این پدیده اهمیت ویژه¬ای در تحقیقات مرتبط با رشد تومور و گسترش سرطان دارد. در این تحقیق با در نظر گرفتن مقیاس¬های فرا¬سلولی، سلولی و درون¬سلولی برای نورگ¬سازی، از مدلی ریاضی برای بررسی تاثیرات مکانیکی ماتریس فراسلولی بر رشد و مهاجرت سلول¬های اندوتلیال استفاده شده است. این تاثیرات شامل چگالی ماتریس و طول فیبرهای آن می¬باشد. از یک روش مونت کارلوی گسسته شبکه¬ای جهت مدل کردن دینامیک سلولی استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می¬دهند که امکان مهاجرت سلول¬ها و تشکیل رگ در بازه¬ی مشخصی از چگالی ماتریس و طول فیبرهای ماتریس میسر است. بر این اساس، مقادیر متوسط چگالی ماتریس و طول¬ کم فیبرها، محیط مناسبی برای رشد رگ ایجاد می¬کنند. این مدل، رفتار سلول¬های اندوتلیال برای ساخت شبکه مویرگی را به خوبی ارائه می¬کند و به عنوان پایه¬ای برای توسعه مدل¬های تشکیل حلقه¬های جریان و جریان خون در مویرگ¬های اطراف تومور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1392/8/27 | پذیرش: 1392/12/17 | انتشار: 1393/4/31