دوره 13، شماره 9 - ( 9-1392 )                   جلد 13 شماره 9 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kahhal P. Multi-objective Optimization of Sheet Metal Forming Die Using FEA Coupled with RSM. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (9) :47-57
کحال پرویز، احمدی بروغنی سید یوسف، دیلمی عضدی حامد. بهینه سازی چند هدفه قالب شکل دهی ورق با استفاده از آنالیز اجزا محدود همراه با مدل سطح پاسخ. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (9) :47-57

1- دانشجوی دکترا
2- گروه مکانیک دانشگاه بیرجند
3- استادیار دانشگاه صنعتی اراک
این پژوهش یک روش را برای کمک به مهندسین در بهینه سازی شکل دهی ورق شرح می دهد که در آن از مدل سطح پاسخ (RSM) همراه الگوریتم ژنتیک چند هدفه بر پایه جبهه پارتو، استفاده شده است. در بسیاری از مقاله ها، برای دستیابی به پارامترهای بهینه فرآیند شکل دهی ورق، مسئله چند هدفه به یک مسئله تک هدفه تبدیل شده و سپس از آنالیز اجزا محدود و تکنیک بهینه سازی استفاده شده است. در این پژوهش هدف کمینه کردن توابع ناسازگار گسیختگی و چروکیدگی به صورت همزمان بوده است. متغیر های طراحی نیروی ورقگیر و هندسه بیدهای کششی (طول و قطر) در نظر گرفته شده اند. برای طراحی فضای آزمایش و پیدا کردن رابطه بین متغیر ها و توابع هدف از مدل سطح پاسخ (RSM) استفاده شده است. همچنین منحنی حد شکل دهی (FLC) برای تعریف توابع هدف به کار گرفته شده است. برای شبیه سازی فرآیند از آنالیز اجزا محدود استفاده شده است. روش ارائه شده روی یک فنجان صلیبی شکل کشیده شده بررسی شده و این روش موثرتر و دقیقتر از روش سنتی آنالیز اجزا محدود و آزمون و خطا مشاهده شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود|روشهای تحلیلی|شکل دهی فلزات|طراحی قالب و ابزار
دریافت: 1391/11/9 | پذیرش: 1392/1/15 | انتشار: 1392/9/1