دوره 15، شماره 10 - ( 10-1394 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Chaibakhsh A, Ensansefat N, Kiyaei Jamali A, Jamali A, Kouhi Kamali R. Fouling detection inside the tubes of crude oil preheat furnace using optimized support vector machines. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (10) :49-55
چائی بخش لنگرودی علی، انسان صفت نسیم، کیایی جمالی آیدین، جمالی علی، کوهی کمالی رامین. تشخیص گرفتگی در لوله‌های کوره پیش‌گرمکن نفت خام با استفاده از ماشین‌های بردار پشتیبان بهینه. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (10) :49-55

1- استادیار / دانشگاه گیلان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان
3- دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان
در این تحقیق، استفاده از ماشین‌های بردار پشتیبان برای پیش‌بینی وقوع گرفتگی و همچنین تعیین درصد آن در لوله‌های بخش تابشی کوره پیش‌گرمکن نفت خام مورد مطالعه قرار گرفته است. کوره‌های پیش‌گرمکن نفت خام به عنوان یکی از المان‌های اصلی تامین حرارت در فرآیند جداسازی مشتقات نفتی، همواره در معرض گرفتگی لوله‌ها و خطرات ناشی از آن هستند. به منظور پیش‌بینی شرایط گرفتگی در لوله‌ها، در بخش اول با توجه به پارامترهای مستقل موثر بر عملکرد کوره و بر اساس مدلسازی دینامیکی ارائه شده برای یک کوره پیش‌گرمکن نوع کابینتی، رفتار کوره در شرایط غیرایده‌ال شبیه‌سازی شده است. تاثیر تغییر نوع گرفتگی، همچنین تغییر موقعیت آن در لوله‌های مختلف بر شرایط دمایی لوله‌ها و نفت خام خروجی از آن‌ها بررسی شده‌ است. سپس بر اساس نتایج بدست آمده از سناریوها و شرایط مختلف گرفتگی لوله، شناساگر خطا طراحی شده است. شرایط عملکردی کوره شامل افت فشار در لوله‌ها، شرایط دمایی لوله‌ها و نفت خام خروجی از آنها برای تعیین بروز گرفتگی و تعیین میزان ته‌نشست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نتایج حاصل دقت و قابلیت روش پیشنهادی برای تعیین میزان گرفتگی لوله‌ها را نشان می‌دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1394/4/21 | پذیرش: 1394/5/18 | انتشار: 1394/6/3