دوره 8، شماره 1 - ( 7-1387 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 127-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

. Khosravi A. Parametric Design and Manufacturing of Precision Forging Dies of Idler Gear of PEUGEOT 405 using CAD/CAM. Modares Mechanical Engineering 2008; 8 (1) :115-127
صادقی محمدحسین، خسروی علی. طراحی پارامتری، طراحی و ساخت قالبهای فورج دقیق چرخدنده هرزگرد پژو 405 با استفاده از CAD/CAM. مهندسی مکانیک مدرس. 1387; 8 (1) :115-127

1- دانشگاه تربیت مدرس
فناوری طراحی پارامتری، در پاسخ به نیاز مهندسان طراح و با اطلاع از فرایند تکراری حاکم بر عملیات طراحی و مهندسی محصولات و آزمایش، خطاهای احتمالی و اصلاحات مکرر محصول تا رسیدن به مرحله تولید انبوه به‌وجود آمده است. برای قطعات یک خانواده و قطعاتی با هندسه یکسان اما با ابعاد مختلف، مانند فنرها، پیچها، بلبرینگها، مهره‌ها و چرخدنده‌ها استفاده از طراحی پارامتری با CAD/CAM بسیار مفید است و طراح می‌تواند با طراحی پارامتری، تمامی قطعات هم‌خانواده را با وارد‌کردن پارامترهای لازم ایجاد کند. به‌دلیل وجود کانتورهای پیچیده و دقت بالایی که دندانه‌های چرخدنده نیاز دارند، ساخت این قطعه بسیار تخصصی بوده و با روشهای ماشینکاری سنتی، مستلزم صرف زمان و هزینه بسیار است. طراحی و تولید این چرخدنده‌ها با استفاده از فرایند فورج‌ دقیق، در مقایسه با روشهای سنتی، باعث صرفه‌جویی قابل‌ملاحظه‌ای در مواد خام اولیه، زمان تولید و نیز بهبود خواص مکانیکی می‌شود. در این تحقیق، نمونه‌ای از چرخدنده هرزگرد ساده، به‌صورت پارامتری طراحی و قالبهای فورج دقیق آن با روش CAD/CAM، طراحی، تحلیل و ساخته شده است.

دریافت: 1385/3/11 | پذیرش: 1386/3/11 | انتشار: 1387/7/1