دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 126-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimi M. Potentials of the gas turbine of Ilam Gas Refinery Company for large scale combined cooling, heating, power and process (CCHPP). Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :115-126
ابراهیمی مسعود. پتانسیل‌های تبدیل توربین‌گازی شرکت پالایش گاز ایلام به تولید همزمان سرما، گرما، توان و فرآیند در مقیاس بزرگ (CCHPP). مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :115-126

استادیار دانشگاه کردستان
در این مقاله یک واحد توربین گازی با ظرفیت نامی MW 26.8 که در شرکت پالایش گاز ایلام برای تولید پیوسته برق استفاده می‌شود مورد مطالعه قرار گرفته است. پارامترهای اصلی اندازه‌گیری شده، و پتانسیل تبدیل این واحد به تولید همزمان گرما، سرما، برق و فرآیند از نظر فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی ارزیابی شده است. یک واحد بازیافت گرمای تولید بخار، گرمای محصولات احتراق خروجی توربین را تبدیل به بخار می‌کند و بخار تولید شده برای سه هدف تولید گرمایش، سرمایش و فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرخه ابتدا از نظر ترمودینامیکی بررسی شده و جهت اطمینان از عملکرد درست واحد HRSG از دیدگاه قانون دوم ترمودینامیک، تحلیل پینچ نیز انجام شده است. جهت ارزیابی اقتصادی چرخه هزینه‌های سرمایه‌گذاری، جریان نقدینگی، ارزش حال خالص و نرخ بازگشت داخلی (ریسک سرمایه‌گذاری) نیز محاسبه شده است. همچنین تاثیر ایجاد واحد CCHPP بر کاهش آلاینده‌های زیست محیطی مانند CO، CO2و NOx ارزیابی شده است. نتایج نشان می دهد که این واحد CCHP می تواند باعث کاهش مصرف انرژی سوخت به اندازه 36% شود. کمترین اختلاف دمای پینچ برای واحد بازیافت گرمای طراحی شده ̊ C 19 می‌باشد. نتایج اقتصادی نشان می‌دهد که دوره بازگشت سرمایه حدود 5.2 سال بوده و در طول عمر مفید پروژه بالغ بر 1.87 میلیون دلار ارزش افزوده اقتصادی ایجاد خواهد شد. همچنین میزان کاهش تولید CO2 ، CO، و NOx بالغ بر 32000، 22 و 27 تن در سال می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای ترکیبی حرارت-قدرت
دریافت: 1395/3/27 | پذیرش: 1395/4/24 | انتشار: 1395/7/18