دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 256-248 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodrati B, Yaghootian A, Ghanbarzadeh A, Mohammad Sedighi H. Extraction of dispersion curves for lamb waves in an aluminium nitride (AlN) micro plate using consistent couple stress theory. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :248-256
قدرتی بهنام، یاقوتیان امین، قنبرزاده افشین، محمد صدیقی حمید. استخراج منحنی‌های دیسپرژن امواج لمب در یک میکرو-ورق آلومینیوم نیترید (AlN) با استفاده ازتئوری تنش کوپلی سازگار. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :248-256

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران
2- استادیار دانشگاه شهید چمران
در این پژوهش معادلات انتشار امواج لمب در یک میکرو ورق ایزوتروپیک بینهایت با ضخامت محدود، با در نظر گرفتن اثر تنش‌های کوپل و با استفاده از تئوری تنش کوپلی سازگار استخراج شده است. اثر اندازه میکرو- ورق، با استفاده از پارامتر طول مشخصه، در معادلات مذکور لحاظ شده است که بدین ترتیب می توان تاثیر ابعاد مختلف ورق را در نحوه دیسپرژن امواج لمب مشاهده نمود. بدلیل کاربرد میکرو ورقهای آلومینیوم نیترید در محرک‌های صوتی سطحی، انتشار امواج لمب در این مواد مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه ابتدا بی‌بعدسازی روابط با استفاده از تعریف پارامترهای بی‌بعد، انجام شده ‌است. بنابراین نمودارهای بدست آمده برای تمام ضخامت‌ها، طول موج‌های انتشاری و اندازهای پارامتر طول مشخصه یک میکرو ورق قابل استفاده است. سپس براساس تقریب شبه استاتیک، نمودارهای دیسپرژن امواج لمب برای دو مود متقارن و پادمتقارن اول در میکرو ورقی از جنس آلومینیم نیترید ترسیم شده و با نتایج حاصل از تئوری کلاسیک مقایسه شده است. مقایسه نتایج بدست آمده و داده‌های تجربی صحت روابط را نشان می‌دهد. در نهایت، با توجه به اینکه تعیین پارامتر طول مشخصه نقش اساسی در استفاده از تئوری تنش کوپلی سازگار دارد، روشی برای مشخص نمودن این اندازه با استفاده از نمودارهای دیسپرژن و داده های تجربی گزارش شده، پیشنهاد شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1394/7/14 | پذیرش: 1394/9/19 | انتشار: 1395/10/23