دوره 15، شماره 4 - ( 4-1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 360-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khamedi R, Nikmehr M. Identification of effects of Nylon nanofibers on carbon- epoxy composite properties by Acoustic Emission. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (4) :355-360
خامدی رامین، نیک مهر محمد. شناسایی اثرات نانو فیبر نایلون برروی خصوصیات کامپوزیت کربن- اپوکسی با استفاده از نشر فرا آوایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (4) :355-360

1- استادیار عضو هیات علمی گروه مکانیک- دانشکده مهندسی- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
هدف مقاله مورد نظر شناسایی اثرات استفاده از نانو فیبر نایلون بر روی خصوصیات کامپوزیت کربن- اپوکسی به وسیله آزمون غیر مخرب نشر فرا آوایی تحت آزمایش جدایش بین لایه‌ای می‌باشد. نانو فیبر‌های نایلون در بین لایه‌های کربن- اپوکسی به منظور افزایش استحکام کامپوزیت کربن- اپوکسی استفاده شده است. به منظور شناسایی بهتر اثرات استفاده از نانو فیبر‌های نایلون و خوشه بندی دقیق‌تر پارامتر‌های نشر فرا آوایی از ترکیب الگوریتم ژنتیک و کی‌مینز برای خوشه‌بندی استفاده گردیده است. توصیف‌گرهای نشر فرا آوایی مانند دامنه، زمان استمرار، انرژی و رمان خیز به منظور بررسی اثرات استفاده از نانو فیبرهای نایلون استفاده شده است. نتایج حاصل شده از خوشه بندی سیگنال‌های نشر فرا آوایی بدست آمده از آزمون کامپوزیت‌های کربن- اپوکسی و کامپوزیت کربن- اپوکسی تقویت شده با نانو فیبرهای نایلون نشان داده که حضور نانو فیبرهای نایلون نایلون باعث افزایش استحکام و به تاخیر انداختن مکانیزم‌های خرابی کامپوزیت کربن- اپوکسی می‌شود. الگوریتم خوشه بندی مورد استفاده ارتباط مناسبی بین پارامترهای نشر فرا آوایی و مکانیزم‌های خرابی و زمان وقوع آنها ایجاد می‌کند. فراوانی دامنه نشر فرا آوایی بدست آمده از مکانیزم‌های خرابی هر دو کامپوزیت در یک بازه قرار دارند و زمان استمرار نشر فرا آوایی کامپوزیت کربن- اپوکسی بیشتر از کامپوزیت تقویت شده با نانو فیبر نایلون می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1393/10/28 | پذیرش: 1393/11/11 | انتشار: 1393/12/16