دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 364-361 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kargar Sharifabad H, Jalilian M. Energy rating of residential buildings in the city of Qom according to the national standard and the effect of several factors affecting it. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :361-364
کارگر شریف آباد هادی، جلیلیان مسعود. رده بندی انرژی چند ساختمان مسکونی طبق استاندارد ملی در شهر قم و بررسی اثر چند عامل موثر بر آن. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :361-364

1- مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
در این مقاله، شاخص‌های شدت مصرف انرژی سالیانه 13 مجتمع مسکونی با ویژگی‌های متفاوت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. این ویژگی‌ها شامل نوع نما، سیستم گرمایشی و سرمایشی، نوع پنجره‌ها و مجزا یا مشترک بودن کنتورهای گاز واحدهای موجود در مجتمع‌ها می‌باشند. ضمن معرفی مجتمع‌های انتخاب شده، مشخصات پوسته آن‌ها، سیستم گرمایشی و سرمایشی و همچنین حامل‌های انرژی مورد استفاده در آن‌ها مورد بررسی و سپس به تحلیل جریان انرژی در مجتمع‌ها پرداخته شده است. در ابتدا روش‌ محاسبه شاخص شدت مصرف انرژی ارائه شده است. سپس شاخص‌های شدت مصرف انرژی ساختمان‌ها محاسبه و ساختمان‌های با ویژگی‌های متفاوت از نظر شاخص شدت مصرف انرژی مقایسه شده‌اند. مقایسه شاخص‌های شدت مصرف انرژی نشان می‌دهد که استفاده از مصالح نوین انرژی مانند نمای متال برد (ساندویچ پانل دکوراتیو) بجای آجرنما، پنجره UPVC بجای پنجره فلزی، شیشه دوجداره بجای تک جداره و همچنین استفاده از سیستم‌های گرمایشی نیمه متمرکز بجای بخاری و آبگرمکن و یا موتورخانه شدت مصرف انرژی در ساختمان را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین استفاده از کنتور گاز مجزا بجای کنتور گاز مشترک، با تأثیرگذاری بر رفتار ساکنین ساختمان و ایجاد انگیزه مالی برای کاهش مصرف انرژی باعث صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی و کاهش شاخص شدت مصرف انرژی ساختمان می‌گردد.
نوع مقاله: یادداشت پژوهشی | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1394/8/16 | پذیرش: 1394/9/21 | انتشار: 1394/10/13