دوره 17، شماره 5 - ( 5-1396 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri M, Kahrom M, Teymourtash A R. Experimental and Numerical Investigations on the Aerodynamic Performance of a Hinged Bladed Vertical Axis Wind Turbine. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (5) :21-30
امیری مریم، کهرم محسن، تیمورتاش علیرضا. بررسی آزمایشگاهی و عددی عملکرد آیرودینامیکی یک نوع توربین بادی محور عمودی با پره های لولایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (5) :21-30

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد-دانشگاه فردوسی مشهد
یکی از بزرگترین معایب توربین‌های بادی محور عمودی عمل کننده بر اساس نیروی پسا ، عملکرد آیرودینامیکی ضعیف این توربین‌هاست که عمدتا به دلیل گشتاور معکوس پره پشت به باد است. اخیرا طرح جدیدی با استفاده از پره‌های جمع و باز شونده به منظور حذف گشتاور منفی پره‌های بازگشتی ارائه شده است. در مقاله حاضر عملکرد آیرودینامیکی توربین پیشنهاد شده به روش آزمایشگاهی و عددی مطالعه شده است. آزمایشات در یک تونل باد زیر صوتی و شبیه‌سازی های عددی با استفاده از نرم-افزار انسیس فلوئنت و روش قاب متحرک انجام شده است. اثرات تعداد پره (3،4و 6) و شدت آشفتگی و صفحات انتهایی بر ضریب گشتاور و ضریب توان در اعداد رینولدز مختلف بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد، روتور جدید در یک دوره چرخش کامل، گشتاور منفی ندارد و روتور 3 پره با مقدار ضریب توان بیشینه 21/0 در نسبت سرعت نوک 5/0، بهترین عملکرد آیرودینامیکی را داراست. اگرچه با افزایش تعداد پره، نوسانات گشتاور خروجی کاهش می‌یابد لیکن ضریب توان روتور نیز کاهش می‌یابد. همچنین نتایج نشان می‌دهد که عدد رینولدز در بازه مورد مطالعه 104×7/7 تا 105×2/1 تاثیر چندانی بر عملکرد روتور ندارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1395/10/27 | پذیرش: 1395/12/17 | انتشار: 1396/2/9