دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 226-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani J, Goudarzi M. Experimental and numerical investigation of the maximum deflection of circular aluminum plate subjected to free air explosion. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :219-226
زمانی جمال، گودرزی محسن. بررسی تجربی و عددی خیز ماکزیمم ورق های دایروی آلومینیومی در برابر انفجار در هوا. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :219-226

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
در این تحقیق، به بررسی تجربی و عددی ماکزیمم خیز ورق‌های دایروی تحت اثر موج شوک حاصل از انفجار پرداخته شده است. موج شوک توسط انفجار یک خرج کروی،‌ که در فاصله‌های مختلف از مرکز ورق قرار می گیرد، ‌ایجاد می‌شود. دو سری آزمایش مورد طراحی قرار گرفته است که در سری اول موج شوک رسیده به سازه، غیر یکنواخت و در سری دوم موج شوک رسیده به سازه یکنواخت می باشد. هدف از طراحی و اجرای آزمایش‌ها، بررسی تاثیر نحوه برخورد موج بر میزان تغییر شکل و استخراج دو مدل نیمه تجربی برای پیش بینی میزان خیز ماکزیمم وسط ورق دایروی در دو حالت موج شوک یکنواخت و غیر یکنواخت است. این دو مدل به صورت تابعی از عدد تخریب نیوریک که تأثیر همه پارامترهای مربوط به ماده منفجره و سازه را خلاصه و بی بعد می کند، ارائه می‌گردند. برای راستی آزمایی آزمایش‌های تجربی، به کمک نرم افزار المان محدودLS-DYNA ، شبیه سازی عددی رفتار ورق در برابر موج انفجار انجام شد و نتایج به دست آمده با نتایج تجربی مقایسه گردید. نتایج بدست آمده با درصد خطای قابل قبولی به نتایج آزمایش‌های تجربی نزدیک است. در نهایت نتایج حاصل با مدل‌های نیمه تجربی محققان دیگر که در این زمینه تحقیق کرده اند، مقایسه گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود
دریافت: 1393/6/3 | پذیرش: 1393/8/3 | انتشار: 1393/9/11