دوره 16، شماره 7 - ( 7-1395 )                   جلد 16 شماره 7 صفحات 178-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami M, Divandari M, Salehi M T. Experimental Study of Effective Parameters on Production and Mechanical Properties of Al- brass Bimetal Composite. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (7) :170-178
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10380-fa.html
غلامی مرتضی، دیواندری مهدی، صالحی محمد تقی. بررسی تجربی متغیرهای موثر در تولید و خواص مکانیکی کامپوزیت آلومینیم- برنج. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (7) :170-178

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10380-fa.html


1- دانشجو، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشگاه علم وصنعت ایران
چکیده:   (4432 مشاهده)
در این تحقیق از روش ریخته‌گری گریز از مرکز برای تولید کامپوزیت دوفلزی آلومینیم- برنج استفاده شد. متغیرهای مورد بررسی عبارتند از چهار دمای پیش‌گرم (100، 200، 300 و 400 درجه‌ی سانتی‌گراد)، سه دور متفاوت (800، 1600 و 2000 دور بر دقیقه) و دو نسبت حجمی (5/1 و 5/2) است. میکروسکوپ نوری (OM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مجهز به طیف‌سنجی پراش پرتو ایکس (EDS) و آنالیز پراش اشعه‌ی ایکس (XRD) برای مشاهده‌ی ریزساختار و شناسایی فازها مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشات مکانیکی، بر اساس الگوی چالمرز، و بررسی سطح شکست روی تعدادی از نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد، فصل مشترک حاصله دارای سه ناحیه‌ی مجزا است. به ترتیب و از سمت برنج، منطقه‌ی 1 لایه‌ی نفوذی (Al3Cu5Zn4- Al3Cu3Zn)، منطقه‌ی 2 رسوبات Al3Cu توزیع شده در زمینه Al11Zn، و در نهایت منطقه‌ی 3 ساختار یوتکتیک غیرعادی (α-Al/Al3Cu) شناسایی شد. نتایج آزمون فشار (تست چالمرز) نشان داد با افزایش ضخامت فصل مشترک، شکنندگی آن افزایش یافته و تنش کم‌تری را تا گسیختگی تحمل کند. سطح شکست فصل مشترک حاوی هر دو نوع شکست ترد و نرم است. به نظر می رسد شکست ترد متعلق به رسوبات Al3Cu و شکست نرم ناشی از ساختار یوتکتیک غیرعادی α-Al/Al3Cu است.
متن کامل [PDF 948 kb]   (5891 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1395/1/19 | پذیرش: 1395/3/2 | انتشار: 1395/4/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.