دوره 13، شماره 3 - ( 3-1392 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Assessment of thermocycling effect on mechanical properties of dental nano-composite. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (3) :1-9
کریم زاده عاطفه، آیت اللهی مجیدرضا. بررسی تاثیر ترموسایکلینگ بر خواص مکانیکی نانوکامپوزیت دندانی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (3) :1-9

1- دانشگاه علم و صنعت ایران
در این تحقیق تاثیر فرآیند ترموسایکلینگ بر خواص مکانیکی نانوکامپوزیت دندانی فیلتک زی 350 توسط آزمایش دندانه گذاری نانو بررسی شده است. بدین منظور تعدادی نمونه دیسکی شکل به قطر 10 میلیمتر و ضخامت 4 میلیمتر از این نانوکامپوزیت ساخته شد. سپس نمونه های ساخته شده به دو گروه تقسیم شدند؛ نیمی از نمونه ها در دمای محیط نگهداری شده و نیمی دیگر تحت 1000 سیکل عملیات ترموسایکلینگ در آب مقطر بین 5 و 55 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. پس از آماده سازی نمونه ها آزمایش دندانه گذاری نانو توسط دستگاه تریبوسکوپ روی نمونه های هر دو گروه انجام شد و مدول الاستیسیته و سختی نمونه ها با استفاده از داده های بدست آمده از آزمایش دندانه گذاری نانو و نیز روش الیور-فار بدست آمد. با استفاده از آزمون تی خواص مکانیکی بدست آمده برای نمونه های ترموسایکلینگ نشده و نمونه هایی که تحت عملیات ترموسایکلینگ قرار گرفتند مقایسه شد. نتایج نشان می دهند که فرآیند ترموسایکلینگ موجب افزایش مدول الاستیسیته و نیز افزایش سختی نانوکامپوزیت دندانی می شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|شناسایی، آنالیز و انتخاب مواد|سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1391/7/5 | پذیرش: 1391/9/7 | انتشار: 1391/12/30