دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 554-545 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimoradi H, Shams M, Valizadeh Z. The effects of nanoparticles in the subcooled boiling flow in the channels with different cross-sectional area and same hydraulic diameter. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :545-554
علیمرادی حسن، شمس مهرزاد، ولی زاده زیبا. تاثیر افزودن نانوذرات به جریان جوشش مادون سرد در کانال‌هایی با سطح مقطع متفاوت و با قطر هیدرولیکی یکسان. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :545-554

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
در این پژوهش، به مدل‌سازی جریان جوشش مادون سرد آب و نانوسیال با سیال پایه آب در کانال‌هایی با سطح مقطع متفاوت با قطر هیدرولیکی یکسان پرداخته شده است. در ابتدا جوشش مادون سرد سیال خالص در کانال ها با استفاده از دیدگاه اویلر - اویلر بررسی شد. نتایج حاصل از این قسمت با داده های آزمایشگاهی تطابق بسیار خوبی داشتند. در ادامه تأثیر نانوذرات بر جریان جوشش مادون سرد دراین کانال ها مورد مطالعه قرار گرفت. نانوذرات اکسید مس با قطر 40 نانومتر در ورودی به این جریان تزریق شد. جوشش نانوسیال با درنظر گرفتن سه فاز مایع، بخار و نانوذرات جامد مدل‌سازی شد. برهم کنش فاز مایع و بخار با استفاده از دیدگاه اویلر- اویلر مورد مطالعه قرار گرفت. برای بررسی حرکت نانوذرات در سیال پیوسته از دیدگاه اویلر – لاگرانژ استفاده شد. آب، بخار و نانوذرات به ترتیب سیال پیوسته، سیال پراکنده و جامد پراکنده در نظر گرفته شدند. بعد اعتبارسنجی مدل حاضر، جوشش نانوسیال در کانال‌های مختلف مدل سازی شد. تغییرات کسر حجمی و دما به عنوان دو پارامتر مهم در طول کانال‌ها به دست آمد. طبق نتایج به دست آمده مشخص شد، در غلظت‌های کم نانوذرات (Kg/s 0.001)کانالی با مقطع مستطیلی دارای بیش‌ترین تغییرات کسر حجمی بخار نسبت به جوشش سیال خالص و در غلظت‌های بیش‌تر (0.005 Kg/s)کانالی با مقطع مربعی شکل بیش‌ترین تغییرات را از آن خود کرده‌اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1395/8/6 | انتشار: 1395/10/5