دوره 17، شماره 4 - ( 4-1396 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 330-322 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ramezani Parsa A, Esalmi Farsani R. Influence of pre strain shape memory alloy wire on impact properties of smart fibers metal composite. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (4) :322-330
رمضانی پارسا آرمین، اسلامی فارسانی رضا. تاثیر پیش کرنش سیم آلیاژ حافظه دار بر خواص ضربه ای کامپوزیت الیاف-فلز هوشمند. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (4) :322-330

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
کامپوزیت های لایه ای الیاف–فلز نسل جدیدی از کامپوزیت های هیبریدی هستند که نسبت مقاومت به وزن زیادی دارند. خواص مکانیکی مناسب که تلفیقی از خواص فلزات و کامپوزیت های الیافی است، باعث شده تا این کامپوزیت ها کاربرد گسترده ای در صنایع، به ویژه صنایع هوایی پیدا کنند. افزودن آلیاژ حافظه دار در کامپوزیت های لایه ای الیاف-فلز، به دلیل خاصیت سوپرالاستیسیته آلیاژ، باعث می شود که این آلیاژ در حین ضربه با تشکیل حلقه هیسترزیس، انرژی زیادی را جذب کند و خواص ضربه ای کامپوزیت های لایه ای الیاف–فلز افزایش یابد. در پژوهش حاضر، تاثیر پیش کرنش های مختلف سیم های آلیاژ حافظه دار از جنس نیکل-تیتانیم دما بالا به صورت تجربی در این نوع کامپوزیت ها در برابر ضربه کم سرعت با استفاده از دستگاه ضربه افتان، بررسی شد. در قسمت فلزی کامپوزیت های لایه ای الیاف–فلز، از ورق آلیاژ آلومینیم 2024-T3 و در قسمت کامپوزیتی از الیاف شیشه و رزین اپوکسی استفاده شد. تعداد 6 سیم با پیش کرنش های 1، 2 و %3 به منظور قرارگیری در کامپوزیت های لایه ای الیاف-فلز، بکار گرفته شدند. افزایش مقاومت در برابر ضربه این نوع کامپوزیت ها به واسطه افزایش پیش کرنش و همچنین جذب انرژی توسط آلیاژ حافظه دار به هنگام ضربه، از نتایج این تحقیق بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1395/9/10 | پذیرش: 1395/12/16 | انتشار: 1396/2/9