دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 156-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

chahartaghi M, Babaei M. Energy and exergy analysis of Organic Rankine Cycle with using two-component working fluid in specified heat source conditions. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :145-156
چهارطاقی محمود، بابایی مهدی. تحلیل انرژی و اگزرژی سیکل ارگانیک رانکین با به کارگیری سیال‌کاری دو جزیی در شرایط مشخص منبع حرارتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :145-156

1- استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
2- دانشگاه صنعتی شاهرود
بازیافت گرمای اتلافی نقش مهمی در مدیریت منابع انرژی ایفا می‌کند. از سیکل ارگانیک رانکین می‌توان برای بازیابی حرارت اتلافی دما پایین استفاده نمود. این سیکل مشابه سیکل رانکین بوده و فقط از سیالات ارگانیک به عنوان سیال‌کاری در آن استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از مخلوط‌های دو جزیی با شیب‌های دمایی متفاوت هنگام تغییر فاز، بر روی عملکرد سیکل ارگانیک رانکین می باشد. چهار مخلوط دوجزیی انتخاب شده عبارتند از: پنتان نرمال/بوتان نرمال، ایزوپنتان/ایزوبوتان، پنتان نرمال/ایزوبوتان و ایزوپنتان/بوتان نرمال. در تحقیق حاضر، برای مقایسه‌ی منطقی‌تر در بازیابی حرارتی، دمای ورودی و خروجی سیال حامل حرارت منبع حرارتی و دبی جرمی آن ثابت در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که با توجه به مطابقت شیب دمایی در چگالنده و تبخیرکننده در استفاده از سیال مخلوط دوجزیی، در مقایسه با سیال‌کاری خالص افزایش راندمان حرارتی و اگزرژی حدود 9% در پیکربندی ساده و 14% در سیکل با مبدل حرارتی داخلی، قابل دسترس است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک|نیروگاه حرارتی
دریافت: 1392/7/4 | پذیرش: 1392/8/21 | انتشار: 1393/2/27