دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 163-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

khalili K, Foorginejad A. Using homogeneous neighborhood in point clouds normal vector calculation. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :155-163
خلیلی خلیل، فورگی نژاد ابوالفضل. استفاده از همسایگی همگن در محاسبه بردار نرمال ابرهای نقاط. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :155-163

1- دانشیار هیات علمی- دانشگاه بیرجند
2- دانشجوی دکتری دانشگاه بیرجند
ارائه مدل‌های سه بعدی بر پایه نقاط بدلیل سادگی آن مورد توجه قرار گرفته است. پایه بسیاری از تحلیل‌های صورت پذیرفته در ابر نقاط، مشخص نمودن همسایگی‌های هر نقطه در ابر نقاط است. در این مقاله برای تعیین همسایگی‌های یک نقطه در ابر نقاط از روشی جدید با نام همسایگی همگن استفاده شده است. در این روش برای تعیین همسایگی، اقدام به بهبود روش نزدیکترین k همسایگی شد تا علاوه بر نزدیک بودن همسایگی‌ها، توزیع آنها در اطراف نقطه مورد بررسی نیز لحاظ شود. در این پژوهش تاثیر انتخاب همسایگی‌ها بر روی تخمین بردار نرمال سطح مورد بررسی قرار گرفته و بردار نرمال سطح با استفاده از همسایگی همگن محاسبه شده است. برای ارزیابی کارآیی روش پیشنهادی، بردار نرمال سطح با استفاده از همسایگی‌های بدست آمده از روش نزدیکترین k همسایگی نیز محاسبه و با بردار نرمال حاصل شده از روش همسایگی همگن مقایسه شد. نتایج حاصله نشان داد که همسایگی همگن در تخمین بردار نرمال از دقت بهتری برخوردار است. همچنین به منظور ارزیابی کارکرد، همسایگی همگن در هم‌مرجع‌سازی ابرهای نقاط مورد استفاده قرارگرفت که نتایج بدست آمده نشان داد استفاده از آن می‌تواند باعث کاهش خطا در هم‌مرجع‌سازی ابرهای نقاط شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت
دریافت: 1392/9/12 | پذیرش: 1392/9/16 | انتشار: 1393/4/2