دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 256-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aaraj Khodaii S J, Rahimi A. Optimization of Surface roughness in stereolithography. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :245-256
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10640-fa.html
اعرج خدایی سید جواد، رحیمی عبدالرضا. بهینه سازی زبری سطح در فرایند استریولیتوگرافی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :245-256

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10640-fa.html


1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک، گروه ساخت و تولید
چکیده:   (5121 مشاهده)
فرایند استریولیتوگرافی به‌دلیل دارا بودن همزمان دقت و استحکام، بیشترین سهم را در ایجاد قالب‌های تزریق پلاستیک و نمونه‌‌های ریخته‌گری در خلا و دیگر زمینه‌ها از میان شاخه‌های مختلف نمونه‌ سازی سریع دارا می‌باشد. با این‌حال یکی از اصلی‌ترین محدودیت‌های آن کیفیت پایین سطح ایجاد شده می‌باشد. در این پروژه تاثیر پارامترهای فرایند و جهت قرارگیری نمونه‌ بر کیفیت سطح بررسی شد. لذا نمونه‌‌هایی در شرایط مختلف زاویه سطح، فاصله هاشور و زمان بازپخت ایجاد شده و پارامترهای زبری سطح به دو روش تماسی و غیر تماسی اندازه‌گیری شد. نمونه‌ها درای زاویه سطح دربازه 0 تا 180 درجه با گام 2 درجه بودند. زمان‌های بازپخت درنظر گرفته شده 20، 50 و 80 دقیقه و مقدار فاصله هاشور 50، 75، 100 و 125 میکرومتر می‌باشد. در روش غیر تماسی به کمک میکروسکوپ دیجیتالی، پروفیل سطح بدست آمده و سپس زبری سطح به کمک نرم‌افزار متلب محاسبه شد. در نهایت به‌کمک تحلیل آنالیز واریانس رابطه ریاضی بین ورودی‌ها و پاسخ‌ها ایجاد شد. نتایج نشان داد که با افزایش فاصله هاشور، زبری سطح افزایش می‌یابد و زبری سطح در سطوح بالایی، با افزایش زاویه سطح ابتدا با سرعت افزایش و سپس کاهش می‌یابد. در سطوح پایین با افزایش زاویه، زبری سطح به آرامی افزایش یافته و سپس کاهش می‌یابد. همچنین به‌ نظر می‌رسد تغییرات زبری مستقل از زمان بازپخت است. مقایسه داده‌های واقعی با پیش بینی‌های صورت گرفته توسط مدل ایجاد شده نشان می‌دهد که خطای پیش‌بینی کمتر از 14% می‌باشد.
متن کامل [PDF 1231 kb]   (7947 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تولید
دریافت: 1393/4/3 | پذیرش: 1393/5/9 | انتشار: 1393/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.