دوره 16، شماره 8 - ( 8-1395 )                   جلد 16 شماره 8 صفحات 325-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ansari M, Zeynalabedini M. Evaluation and selection of the most consistent turbulent model with the slug flow behavior. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (8) :315-325
انصاری محمدرضا، زینالعابدینی مصطفی. ارزیابی نحوه عملکرد و تعیین بهترین مدل اغتشاشی در مدلسازی جریان اسلاگ. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (8) :315-325

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشجوی دوره دکتری
تا کنون مدل‌سازی‌های زیادی بر روی جریان اسلاگ انجام شده است، اما در اغلب آنها از مدل جریان آرام که تقریبا فرض غیر فیزیکی است، برای حل جریان اسلاگ استفاده شده است. در معدود بررسیهای انجام شده با مدلهای جریان مغشوش نیز، به میزان نوع تناسب مدل اغتشاشی انتخابی و رژیم جریان اسلاگ اشاره‌ای نشده است. رژیم اسلاگ یک جریان برشی است، که در قسمتهایی از آن، جریان دچار چرخش و کرنش زیاد می‌شود. در این تحقیق ابتدا وجه تمایز مدل‌های اغتشاشی، فرضیات اولیه جهت استخراج مدل، مزایا، معایب و سایر مشخصات مهم مدل‌های اغتشاشی رایج بررسی شده و سپس میزان تطابق آن‌ها با جریان اسلاگ تحلیل شده است. در مرحله بعد پس از انجام شبیه‌سازی‌های گوناگون با استفاده از نرمافزار FLUENT و مقایسه نتایج مدلهای مختلف با یکدیگر و همچنین مقایسه آنها با نتایج آزمایشگاهی، بهترین و سازگارترین مدل اغتشاشی با رژیم جریان اسلاگ، معرفی شده است. در همین رابطه مدل اغتشاشی RNG k-ε به عنوان سازگارترین مدل اغتشاشی، که میتواند برای مدلسازی اغتشاشات در جریان اسلاگ در کنار همه مدل‌های جریان دوفازی به کار برده شود تعیین گردید. در انتها مشخصات مختلف جریان اسلاگ مانند توزیع فشار در زمان وقوع اسلاگ، سرعت مخلوط اسلاگ، زمان و مکان وقوع اسلاگ با مدل اغتشاشی RNG محاسبه و ارائه گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1395/3/19 | پذیرش: 1395/4/9 | انتشار: 1395/6/7