دوره 13، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1392 )                   جلد 13 شماره 15 صفحات 82-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alavi Nia A, zolfaghari M, khodarahmi H, nili M, ghorbankhani A H. High velocity penetration analysis of eroding projectile into semi-infinite concrete target. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (15) :70-82
علوی نیا علی، ذوالفقاری مجتبی، خدارحمی حسین، نیلی محمود، قربانخانی امیر حسین. تحلیل نفوذ پرتابه فرسایشی با سرعت بالا در هدف بتنی نیمه بی نهایت. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (15) :70-82

1- دانشگاه بوعلی سینا همدان
2- اراک
3- دانشیار دانشگاه امام حسین (ع)
4- دانشیار مهندسی عمران، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
5- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
در این مقاله، رفتار بتن تحت نفوذ یک پرتابه فرسایشی تحلیل شده است. بر این اساس و بر مبنای تشابهات کیفی نفوذ فرسایشی در اهداف فلزی و بتنی، میدان جریان ذرات حول نوک پرتابه فرسایشی در حال نفوذ در یک هدف بتنی مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای مدل ویسکوپلاستیک در بتن، میدان پلاستیک در هدف در مدل والکر-اندرسون تغییر داده شده و مدل بهبود یافته والکر-اندرسون جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در بتن ارائه گردیده است. با توجه به عدم وجود مدلی تحلیلی و نیز آزمایش¬های استاندارد در خصوص نفوذ فرسایشی پرتابه¬های میله بلند (9≤L/d≤11 و جرم 9gr تا 11gr) در بتن، 52 آزمایش نفوذ سرعت بالا (650 m/s تا 1150 m/s) طراحی و صورت پذیرفته است. علاوه بر آن با حل معادلات نهایی مدل فورستال عمق نفوذ برای پرتابه¬های فرسایشی بر مبنای مدل فورستال محاسبه شده است. مقایسه نتایج مربوط به مدل بهبود یافته والکر - اندرسون با نتایج حاصل از مدل فورستال نشان داد که علی رغم جامعیت مدل فورستال در نفوذ صلب، استفاده از این مدل حتی به عنوان یک تخمین مهندسی جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در اهداف بتنی اشتباه است. بعلاوه، مدل بهبود یافته والکر-اندرسون به خوبی نفوذ فرسایشی در بتن را تحلیل می¬نماید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|مکانیک آسیب|مکانیک ضربه
دریافت: 1392/4/13 | پذیرش: 1392/6/5 | انتشار: 1392/12/1