دوره 14، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1393 )                   جلد 14 شماره 14 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Majzoobi G, khademi E, Pourolajal S. An investigation into strain rate dependency of Chaboche plasticity model. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (14) :9-16
مجذوبی غلامحسین، خادمی احسان، پورالعجل سمانه. بررسی تأثیر نرخ کرنش بر الگوی خمیری شابوش. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (14) :9-16

1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه صنعتی همدان
الگوی سخت‌شوندگی جنبشی شابوش عموماً برای بررسی رفتار خمیری مواد در بارگذاری‌های چرخه‌ای و یکنوا با نرخ کرنش ایستاسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که الگوی شابوش مستقل از نرخ کرنش می باشد و ثابت‌های آن از آزمایش ایستاسان تعیین می‌گردند، این الگو توانایی پیش بینی رفتار ماده در نرخ کرنش‌های بالا را از دست می دهد. ازسوی دیگر، رفتار پویای مواد حتی در برخی از بارگذاری های چرخه‌ای عموماً وابسته به نرخ کرنش می‌باشد. در این تحقیق با انجام آزمایش‌های ایستا سان و پویا در نرخ کرنش‌های گوناگون ثابت‌های الگوی شابوش تعیین و با استفاده از ثابت های به دست آمده اثر نرخ کرنش در الگوی شابوش در نظر گرفته می شود. همچنین، با استفاده از شبکه عصبی ساختگی نمودارهای تنش-کرنش برای نرخ کرنش‌های گوناگون پیش بینی و با نتیجه‌های آزمایشی مورد مقایسه قرار می‌گیرند. نتیجه‌ حاصل از الگوی پیشنهادی با نتیجه‌ های آزمایش و شبکه عصبی همخوانی قابل قبولی را نشان می‌دهند. دراین مقاله نشان داده می‌شود که ثابتهای الگوی خمیری شابوش با نرخ کرنش تغییر می‌کنند و نیز اگر شبکه عصبی به طور صحیح آموزش داده ‌شود از آن می‌توان برای میانیابی داده‌های آزمایشی استفاده نمود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|مکانیک ضربه
دریافت: 1393/1/23 | پذیرش: 1393/4/26 | انتشار: 1393/5/19