دوره 17، شماره 7 - ( 7-1396 )                   جلد 17 شماره 7 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

seyfi B, Fatouraee N, Samani A. Predicting Nonlinear Behavior of Adipose Tissue Extracellular Matrix Based on Structural Model. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (7) :1-8
سیفی بهزاد، فتورائی ناصر، سامانی عباس. پیش بینی رفتار غیرخطی ماتریس بین سلولی بافت چربی با استفاده از یک مدل ساختاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (7) :1-8

1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- دانشگاه وسترن انتاریو
بافت چربی، نوعی از بافت همبند خیلی نرم است که در قسمت‌های مختلف بدن توزیع شده است. از آنجایی که در بسیاری از شرایط پاتولوژیکی خواص ریزساختار بافت چربی دستخوش تغییر می‌شود، ارائه روشی جهت مشخصه‌یابی خواص مکانیکی ریزساختار بافت چربی بسیار ارزشمند است. در این مقاله با استفاده از اطلاعات هیستولوژی و مورفولوژی بافت چربی، یک مدل ساختاری بر مبنای روش حل برهم‌کنش سیال و جامد ارائه شده است. در این مدل سلول‌های چربی به صورت کره‌هایی از جنس سیال و ماتریس بین‌سلولی به صورت جامد مدل شده است. برای توصیف رفتار ماتریس بین‌سلولی از مدل‌های بنیادی هایپرالاستیک استفاده شده است. پارامترهای مربوط به هر یک از این مدل‌ها با حل مسأله معکوس با استفاده از داده‌های تجربی مربوط به آزمایش فشار تک محوری بر روی نمونه‌های بافت چربی به دست آمدند. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که مدل ارائه شده با توجه به تطابق مناسب با داده‌های آزمایشگاهی، پتانسیل بالایی در مدل‌سازی بافت چربی با توجه به ریزساختار آن در شرایط نرمال و بیماری را دارا می‌باشد. مقایسه نتایج حاصل از مدل سازی با سه مدل هایپرالاستیک آگدن، یِئو و چندجمله‌ای مرتبه دو بیانگر این است که مدل هایپرالاستیک ِیئو نسبت به دو مدل دیگر با توجه به دقت به دست آمده و هزینه محاسباتی نسبی کمتر دارای عملکرد بهتری است. هم‌چنین در هر سه مدل ارائه شده، مشخص شد که ماتریس بین‌سلولی در مقایسه با کل بافت چربی دارای سفتی نسبی بیشتر حدوداً 2~3 برابر می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1395/12/20 | پذیرش: 1396/2/24 | انتشار: 1396/4/9