دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 26-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khoran M, Safari H, dashtbayazi M R. An Investigation of Effects of Tool size and Feed rate on Tool life in High Speed Milling of Ti-6Al-4V alloy. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :21-26
خوران محمد، صفری حبیب الله، دشت بیاض محمد رضا. بررسی میزان تاثیر اندازه ابزار و نرخ پیشروی بر عمر ابزار در فرزکاری سرعت بالای آلیاژ تیتانیوم(Ti-6Al-4V). مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :21-26

1- هیات علمی مجتمع آموزش عالی اسفراین
2- معاونت آموزشی
3- عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر
انتخاب جنس و اندازه ابزار و همچنین تعیین پارامترهای ماشین‌کاری همواره یکی از چالش‌های پیش رو در عملیات ماشین‌کاری به ویژه در ماشین‌کاری سرعت بالا می‌باشد. در این تحقیق تاثیر یکی از پارامترهای مهم ماشین‌کاری یعنی نرخ پیشروی و اندازه ابزار بر طول عمر آن، در ماشین‌کاری آلیاژ تیتانیوم (Ti-6Al-4V) با سرعت بالا مورد مطالعه قرار گرفته است. سرعت ماشین‌کاری با مقدار ثابت 200m/min، نرخ پیشروی مقادیرmm/tooth 0.03، 0.06 و عمق بار محوری و شعاعی به ترتیب5 mm و 1.5 mm به عنوان پارامترهای ماشین‌کاری در نظر گرفته شده است. ابزارهای برش از جنس کاربید تنگستن با پوشش دو لایه TiALN+TIN در دو اندازه متفاوت در عملیات ماشین‌کاری به کار گرفته شد. در حین عملیات ماشین‌کاری آستانه فرسایش(VB) ابزارها کنترل و توسط میکروسکوپ، اندازه‌گیری و ثبت شد. نتایج نشان داد هنگامی که عملیات ماشین‌کاری با ابزار اندازه کوچک‌تر انجام گرفت، در هر دو نرخ پیشروی انتخابی علاوه بر سایش تدریجی، کندگی‌هایی نیز در نوک ابزار مشاهده گردید. همچنین حین استفاده از ابزار با اندازه کوچکتر افزایش نرخ پیشروی تاثیر بیشتری برکاهش طول عمر ابزار نسبت به ماشین‌کاری سرعت بالا با ابزار اندازه بزرگتر دارد. کاهش نرخ پیشروی به میزان 50 درصد باعث افزایش 200 درصدی طول عمر ابزار با اندازه کوچکتر گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت
دریافت: 1395/6/9 | پذیرش: 1395/7/21 | انتشار: 1395/8/24