دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 140-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moslemi Naeini H, Hashemi J, Liaghat G, Mohammadi M, Deilami Azodi H. Analytical Prediction of Limit Strains and Limit Stresses in Hydroforming of Anisotropic Aluminum Tubes. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :133-140
مسلمی نائینی حسن، هاشمی سید جلال، لیاقت غلامحسین، محمدی مهران، دیلمی عضدی حامد. پیش‌بینی تحلیلی کرنش‌ها و تنش‌های حدی در هیدروفرمینگ لوله‌های آلومینیومی ناهمسانگرد. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :133-140

1- استاد بخش مکانیک دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشجوی دکترا/ تربیت مدرس
3- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
4- استادیار بخش مکانیک دانشگاه صنعتی اراک
منحنی حد شکل‌‌دهی نشان‌دهنده مقدار شکل‌پذیری ورق‌های فلزی در حالت‌های مختلف بارگذاری قبل از رسیدن به نقطه گلویی شدن می‌باشد. در این مقاله، بررسی کاربرد معیارهای ناپایداری پلاستیک برای پیش‌بینی گلویی شدن و هم‌چنین منحنی حد شکل‌دهی در فرآیند هیدروفرمینگ لوله مورد بررسی قرار گرفته است. معیارهای ناپایداری پلاستیک مختلف همراه با معیار تسلیم ناهمسانگرد درجه 2 بارلات بکار گرفته شده و در نسبت کرنش متفاوت، کرنش‌های حدی محاسبه و در مرحله بعد کرنش‌های حدی به تنش‌های حدی تبدیل شده‌اند. یک دستگاه بالج آزاد با قابلیت اعمال تغذیه محوری نیز برای بررسی صحت نتایج تحلیلی ساخته شده است. لوله‌ها تحت مسیرهای بارگذاری مختلفی قرار گرفتند و شرایط کرنشی متفاوت برای بدست آوردن منحنی حد شکل‌دهی ایجاد شد. منحنی‌های حد شکل‌دهی بدست آمده بوسیله معیارهای ناپایداری پلاستیک با نتایج تجربی مقایسه شد. نتایج نشان داد که معیار ناپایداری سویفت برای لوله‌ها بهترین پیش‌بینی را برای منحنی حد شکل‌دهی در فرآیند هیدروفرمینگ لوله دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|روشهای ساخت|شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/4/14 | پذیرش: 1392/8/12 | انتشار: 1393/2/3