دوره 14، شماره 6 - ( 6-1393 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 134-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

maerefat M, shafie P. Design of CCHP system for office buildings in Tehran and thermodynamical, environmental and economical evaluation in comparison to conventional system. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (6) :124-134
معرفت مهدی، شفیعی پیام. طراحی سیستم CCHP برای ساختمان‌های اداری در تهران و ارزیابی ترمودینامیکی، زیست محیطی و اقتصادی آن نسبت به سیستم مرسوم. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (6) :124-134

1- دانشیار گروه تبدیل انرژی/دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک/دانشگاه تربیت مدرس
در این مقاله، سیستم تولید همزمان برق، حرارت و سرما تحت استراتژی تامین بار حرارتی، برای ساختمان¬های اداری در تهران طراحی شده و نسبت به سیستم تولید جداگانه، مورد ارزیابی قرار گرفته است. معیارهای صرفه¬جویی در مصرف انرژی اولیه، کاهش انتشار آلایندۀ دی اکسید کربن، کاهش هزینۀ عملکرد و نرخ بازگشت سرمایه، به منظور ارزیابی جامع سیستم تولید همزمان، برای یک ساختمان اداری فرضی دارای ویژگی¬های عموم ساختمان¬های اداری کشور، به کار گرفته شده¬اند. همچنین آنالیز حساسیت نرخ بازگشت سرمایه برمبنای تغییرات قیمت برق و گاز انجام شده است. نتایج نشان می¬دهد که، سیستم تولید همزمان در حالت فروش برق به شبکه، برمبنای تمامی معیارها، دارای مزایای قابل توجهی نسبت به سیستم تولید جداگانه می¬باشد. در حالت عدم فروش برق به شبکه نیز، سیستم تولید همزمان دارای مزایا نسبت به سیستم تولید جداگانه می¬باشد، اما این مزایا در مقایسه با حالت فروش برق به شبکه، بسیار کمتر می¬باشند. در حالت فروش برق به شبکه، با افزایش تعرفه¬های برق و گاز، توجیه پذیری اقتصادی سیستم حفظ می¬گردد اما در حالت عدم فروش برق به شبکه، افزایش بیش از 40 درصد قیمت گاز منجر به عدم توجیه پذیری اقتصادی سیستم می-گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان|تأسیسات و تهویه مطبوع|سیستمهای ترکیبی حرارت-قدرت
دریافت: 1392/8/15 | پذیرش: 1392/10/2 | انتشار: 1393/4/22