دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 149-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimipour I, Fotuhi A R. Analysis of mode III in infinite plane with multiple cracks based on strain gradient elasticity. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :139-149
کریمی پور ایمان، فتوحی علیرضا. محاسبه ضرایب شدت تنش مود سه در صفحه بی‌نهایت حاوی چند ترک بر اساس تئوری الاستیسیته گرادیان کرنش. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :139-149

1- دانشگاه یزد
در این مقاله با استفاده از روش توزیع نابجایی تحلیل تنش در یک صفحه الاستیک بی‌نهایت حاوی مجموعه‌ای از ترک¬ها تحت بار پادصفحه‌ای بر اساس تئوری گرادیان کرنش انجام می¬گردد. ابتدا حل نابجایی پادصفحه‌ای در صفحه با حل معادله بای هارمونیک، اعمال شرایط مرزی و پیوستگی مربوط به نابجایی پادصفحه‌ای با استفاده از تبدیل فوریه انجام می¬گردد و میدان تنش در اثر نابجایی پادصفحه‌ای به صورت انتگرالی به دست آمده است. مولفه¬های تنش دارای تکینگی از نوع مرتبه بالا در نوک ترک هستند. با استفاده از این حل، معادلات انتگرالی برای تحلیل مسئله چندین ترک به دست می¬آید. این معادلات انتگرالی از نوع تکین مرتبه بالا هستند. برای حل معادلات تکین از نوع مرتبه بالا از سری های چبیشف استفاده می شود. بعد از به دست آوردن توزیع نابجایی روی ترک¬ها می¬توان ضریب شدت تنش برای ترک¬ها را به دست آورد. در این مطالعه به بررسی اثرات اندازه و تاثیر موقعیت ترک¬ها بر روی ضریب شدت تنش نوک آن¬ها پرداخته می¬شود. مثالی جهت صحت¬‌سنجی روش انجام شده و تطابق خوبی حاصل شده است و سپس چند مسئله جدید جهت نمایش قابلیت روش توزیع نابجایی ارائه شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|خزش، خستگی و شکست|روشهای تحلیلی
دریافت: 1392/12/1 | پذیرش: 1392/12/29 | انتشار: 1393/5/25