دوره 14، شماره 8 - ( 8-1393 )                   جلد 14 شماره 8 صفحات 48-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maerefat M, shafie P. Multi-criteria evaluation of CCHP system under different operating strategies for an office building in Tehran using AHP method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (8) :37-48
معرفت مهدی، شفیعی پیام. ارزیابی چندمعیارۀ سیستم CCHP تحت استراتژی‌‌های عملکرد مختلف برای یک ساختمان‌ اداری در تهران با تکنیک AHP. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (8) :37-48

1- دانشیار تبدیل انرژی- تبدیل انرژی
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک/دانشگاه تربیت مدرس
در این مقاله، به ارزیابی چند معیارۀ سیستم تولید همزمان برق، حرارت و سرما تحت دو استراتژی تامین بار الکتریکی و تامین بار حرارتی نسبت به سیستم تولید جداگانه، برای یک ساختمان اداری در تهران پرداخته شده است. در استراتژی تامین بار حرارتی، دو حالت عدم فروش و فروش برق به شبکه مورد بررسی قرار گرفته¬اند. معیارهای صرفه¬جویی در مصرف انرژی اولیه، کاهش انتشار آلایندۀ دی اکسید کربن، کاهش هزینۀ عملکرد و نرخ بازگشت سرمایه، به منظور ارزیابی سیستم تولید همزمان، برای یک ساختمان اداری نمونه دارای ویژگی¬های عموم ساختمان¬های اداری کشور، به کار گرفته شده¬اند. نهایتاً به منظور انتخاب مناسبترین حالت عملکرد سیستم تولید همزمان با در نظر گرفتن تمام معیارها، از تکنیک AHP استفاده شده است. نتایج نشان می¬دهدکه، از لحاظ انرژی و زیست محیطی، بهترین حالت عملکرد سیستم تولید همزمان، استراتژی تامین بار حرارتی با فروش برق به شبکه می¬باشد. در حالیکه بیشترین مقدار نرخ بازگشت سرمایه، مربوط به استراتژی تامین بار الکتریکی می¬باشد. برای تمامی حالت¬های عملکرد، سیستم تولید همزمان در تمامی ماه¬های سال دارای هزینه¬های عملکرد کمتری نسبت به سیستم تولید جداگانه می¬باشد. همچنین ارزیابی چندمعیاره به وسیلۀ تکنیک AHP نشان می¬دهد که، بهترین استراتژی عملکرد سیستم تولید همزمان، استراتژی تامین بار حرارتی با فروش برق به شبکه می¬باشد. اما اگر شرایط فروش برق به شبکه مهیا نباشد، استراتژی تامین بار الکتریکی در اولویت است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان|سیستمهای ترکیبی حرارت-قدرت
دریافت: 1392/10/15 | پذیرش: 1392/12/3 | انتشار: 1393/6/8