دوره 17، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 184-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janatian Ghadikolae N, Kamali Eigoli A, Naderan Tahan H. Investigation of effective parameters in point to point control for two-link fish robot. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (1) :173-184
جناتیان قادیکلایی نیما، کمالی ایگلی علی، نادران طحان حمید. بررسی پارامترهای کنترلی ربات ماهی دولینکی در حرکت نقطه به نقطه. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (1) :173-184

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
در این مقاله بررسی مدل دینامیکی، کنترل موقعیت و تولید مسیر برای یک ربات ماهی دو لینکی ارائه شده است. برای این منظور از مدل دینامیکی یک ربات ماهی دو لینکی مبتنی بر نظریه‌ی هیدرودینامیکی لایت‌هیل استفاده می‌شود. با انجام شبیه‌سازی‌های متعدد، ورودی‌های موثر و نحوه‌ی تاثیر آن‌ها بر سرعت خطی ربات، شعاع انحنا‌ی مسیر و راندمان هیدرودینامیکی بررسی می‌گردد. جهت تولید مسیر به روش نقطه به نقطه، کنترل کننده‌ای برای موقعیت ربات طراحی می‌شود. با تعریف نقطه‌ی هدف و خطاهای زاویه و فاصله، استراتژی طراحی کنترلر بر اساس محدود نمودن خطای زاویه در یک همسایگی محدود صفر اتخاذ می‌گردد. نشان داده می‌شود که محدود نگاه داشتن خطای زاویه در یک همسایگی ده درجه‌ای صفر، موجب می‌شود خطای فاصله نیز خود به خود به سمت صفر میل کند. برخلاف روش‌های پیشین، که در آن‌ها میل دادن همزمان خطاهای زاویه و فاصله به سمت صفر، موجب صرف تلاش کنترلی فراوانی می‌شد، استراتژی کنترلی پیشنهاد شده در این مقاله علاوه بر بهبود عملکرد ربات ماهی با صرف تلاش کنترلی کمتر، موجب ساده‌تر شدن ساختار کنترلر و بی‌نیازی آن از پسخورد سرعت نیز می‌شود. در نهایت با استفاده از نتایج بررسی‌های انجام شده بر روی مدل، نشان داده می‌‌شود که استفاده از دامنه‌ی حداقل برای ربات دو لینکی متوسط راندمان هیدرودینامیکی مسیر را به قدر کافی به مقدار بهینه‌ی آن نزدیک می‌نماید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1395/8/3 | پذیرش: 1395/9/22 | انتشار: 1395/10/19