دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niroomand R, Saeedi M H, Kazemzadeh Hannani S. Numerical Simulation of a Compact Radiator with Offset Strip Fins. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :1-12
نیرومند رضا، سعیدی محمدحسن، کاظم‌زاده حنانی سیامک. شبیه‌سازی عددی یک رادیاتور فشرده با پره‌های دندانه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :1-12

1- دانشجو / دانشگاه صنعتی شریف
2- عضو هیات علمی / دانشگاه صنعتی شریف
امروزه شبیه‌سازی‌های کامپیوتری از جایگاه ویژه‌ای در بررسی عملکرد سیستم‌های حرارتی برخوردار شده‌ است. دراین مقاله رادیاتور سیستم خنک‌کاری موتور دیزل لکوموتیو ایران سفیر شبیه‌سازی می‌شود. این رادیاتور از آرایش موازی و سری چند مبدل حرارتی فشرده که دارای پره‌های دندانه‌ای می‌باشند تشکیل شده است و دارای دو بخش دمابالا و دما پایین می‌باشد. باتوجه به پیچیدگی و فشردگی صفحات انتقال حرارت به کار رفته در رادیاتور، شبیه‌سازی در دو مرحله انجام شده است. در بخش اول رابطه‌‌ای برای ضریب انتقال حرارت سمت هوا و سمت سیال خنک‌کننده به کمک دینامیک سیالات محاسباتی همبسته‌سازی می‌شود. باتوجه به وقوع پدیده‌ی ریزش گردابه‌ها در آرایش دندانه‌ای پره‌ها، معادلات حاکم به صورت گذرا، در فضای دوبعدی حل شده است. گام زمانی مناسب برای حل گذرا باتوجه به مدت زمان جدایش گردابه‌ها از سطح انتخاب می‌شود. در بخش دوم با استفاده از کد محاسباتی که توسعه داده می‌شود، عملکرد حرارتی کلی رادیاتور به عنوان یک مبدل حرارتی شبیه‌سازی می‌شود. دراینجا توزیع دما درون رادیاتور و عملکرد حرارتی رادیاتور مورد بررسی قرار می‌گیرد. میزان حرارت دفع شده از رادیاتور در دبی‌های مختلف جریان سیال و همچنین دماهای سیال خروجی از رادیاتور از جمله خروجی‌های کد توسعه داده شده می‌باشد. در نهایت به کمک نتایج استخراج شده، منحنی‌ عملکرد حرارتی رادیاتور بدست می‌آید.

دریافت: 1393/7/27 | پذیرش: 1393/8/30 | انتشار: 1393/10/3