دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 370-361 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizi Z, Haghighat H. Prediction of central bursting defects in the plane strain extrusion process using upper bound method. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :361-370
عزیزی زهرا، حقیقت حشمت اله. پیش‌بینی وقوع عیوب مرکزی در فرآیند اکستروژن کرنش صفحه‌ای با استفاده از روش کرانه بالایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :361-370

1- دانشگاه رازی
این مقاله به پیش‌بینی وقوع عیوب مرکزی در فرآیند اکستروژن کرنش صفحه‌ای با استفاده از روش کرانه بالایی می‌پردازد. به این منظور ماده تحت تغییر شکل به سه ناحیه تقسیم شده است. این نواحی با مرزهای برشی که با تابع‌های نمایی مدل شده‌اند، از یکدیگر جدا شده‌اند. سپس یک میدان سرعت مجاز شامل مؤلفه های شعاعی و محیطی برای هر ناحیه تغییرشکل توسعه داده شده است. مولفه‌های نرخ کرنش محاسبه و رابطه‌های ریاضی برای ترم‌های توان های داخلی، برشی و اصطکاکی به دست آمده‌اند. برای یک شرایط فرآیند داده شده، توان کل نسبت به شکل هندسی مرزهای برشی ورودی و خروجی بهینه‌سازی شده ‌است. محل تقاطع مرزهای برشی ورودی و خروجی ناحیه تغییرشکل بر روی خط مرکزی، بیانگر وقوع یا عدم وقوع عیوب مرکزی می‌باشد. اثر پارامترهای فرآیند شامل نیم زاویه قالب، درصد کاهش ضخامت و ثابت اصطکاک بر ایجاد عیوب مرکزی همچنین تاثیر این پارامترها بر نیروی اکستروژن لازم، بررسی شده‌اند. نتایج تحلیل، با شبیه‌سازی اجزا محدود (نرم افزار دیفرم) و نتایج مقاله‌های منتشر شده مقایسه شده‌اند. نتایج نشان دادند با افزایش ثابت اصطکاک و افزایش میزان کاهش سطح مقطع، احتمال وقوع عیوب داخلی کاهش می‌یابند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1396/4/7 | پذیرش: 1396/7/19 | انتشار: 1396/9/6