دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 394-384 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi F, Naddaf Oskouei A, Haghiri H. Analysis of Linear and Non-linear Buckling of Homogenous Revolved Ellipsoidal Shells under External Hydrostatic Pressure: A Parametric Numerical study. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :384-394
احمدی فیروز، نداف اسکوئی علیرضا، حقیری حامد. تحلیل کمانش خطی و غیرخطی پوسته‌های بیضی‌گون دورانیِ همگن تحت فشار هیدرواستاتیک خارجی: مطالعه پارامتری عددی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :384-394

1- دانشگاه امام حسین (ع)
2- عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
3- محقق ارشد/ مرکز رشد و فناوری دریا
پوسته‌های جدار نازکِ حاصل از دوران، بویژه پوسته‌های دو انحنایی در شاخه‌های مختلف مهندسی همواره توجه پژوهشگران بوده است. در این تحقیق، تحلیل کمانش خطی و غیر‌خطی (با در نظرگرفتن هندسه غیرخطی) پیرامون دو نوع هندسه مختلف از پوسته‌های دورانی بیضی‌گون معروف به اُبلیت و پرولیت، تحت فشار هیدرواستاتیک خارجی ارائه شده است. پوسته‌ها از ماده همگن فولادی ایجاد شده است. از آباکوس، نرم‌افزار شناخته شده اجزای محدود، برای اجرای شبیه‌سازی مسئله استفاده می‌شود. تحلیل چندین پارامتر مهم و موثر بر ظرفیت بار کمانشِ بیضی‌گون‌های دوران یافته همچون، نسبت قطر بزرگ به قطر کوچک، میزان درصد پارامتر غیرخطی و اندازه ضخامت پوسته به ‌صورت مفصل مورد بررسی قرار داده می‌شود. نتایج بدست آمده در قالب جداول و نمودارها گویای این مطلب است که تأثیر ابعاد هندسی بیضی‌گون، مقدار درصد پارامتر غیرخطی به‌‌عنوان نقص اولیه و تغییر ضخامت می‌تواند به‌شدت در ظرفیت بار کمانش مؤثر واقع شود. همچنین، در نهایت، مشاهده می‌شود که اثر کاهش ظرفیت بار کمانش در پوسته بیضی‌گون اُبلیت در مقایسه با انواع دیگر پوسته‌ها قابل‌توجه است. برای اطمینان از صحت نتایج، مقایسه‌ای بین نتایج تحلیلی و شبیه‌سازی اجزای محدود صورت گرفت که تطابق خوبی بین آنها مشاهده می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1395/6/14 | پذیرش: 1395/8/16 | انتشار: 1395/9/28