دوره 14، شماره 11 - ( 11-1393 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 150-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

ansari M, Daramizadeh A. Extension of MUSCL-Hancock method for 2D five-equation two-fluid model for simulation of gas-liquid two-phase flow. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (11) :144-150
انصاری محمدرضا، دارمی زاده عبدالحسین. توسعه روش ماسل-هنکاک برای مدل دو سیالی پنج معادله ای دوبعدی جهت شبیه سازی جریانهای دوفازی گاز مایع. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (11) :144-150

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- رییس کنترل، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، شرکت پالایش نفت آبادان، خوزستان، آبادان
مدل سازی عددی جریانهای دوفازی تراکم پذیر یکی از موضوعات چالش برانگیز و مهم در مسائل کاربردی و تحقیقاتی به شمار می رود. در این مسائل اثرات متقابل شاک که به عنوان یک ناپیوستگی در خواص سیال به حساب می آید با فصل مشترک دو فاز به عنوان یک ناپیوستگی دیگر، سبب بروز مشکلاتی در حل عددی و تسخیر دقیق ناپایداری های فصل مشترک می شود. هدف از انجام این پژوهش، ارتقا دقت شبیه سازی عددی جریان های دوفازی با مدل دوسیالی پنج معادله ای است. بدین منظور از روش ماسل-هنکاک جهت ارتقا دقت روش عددی گودونوف و حلگر HLLC از مرتبه اول به مرتبه دوم استفاده به عمل آمد. از مزایای این شیوه می توان به افزایش دقت، کاهش نوسانات وکاهش دیفیوژن عددی اشاره نمود. به منظور صحت سنجی الگوریتم عددی و بررسی میزان کارایی آن، مسئله یک بعدی لوله ضربه دوفازی گاز-مایع و مسائل دوبعدی حرکت فصل مشترک مربعی در جریان یکنواخت و مسئله اندرکنش اصابت موج ضربه ای با ماخ 72/1 با حباب هوا درون استخر آب شبیه سازی شده و نتایج عددی با دقت مرتبه 1 و 2 با همدیگر مقایسه شد. نتایج حاکی از آن است که به ازای دقت مرتبه 2، دیفیوژن عددی در فصل مشترک کاهش می یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1392/10/2 | پذیرش: 1392/12/26 | انتشار: 1393/7/8