دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 144-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

taghavi zenouz R, Solki E, Afshari H. Computational Analysis of Stepped Tip Gap Casing Effect on Performance of a Centrifugal Compressor. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :136-144
تقوی زنوز رضا، سلکی احسان، افشاری هادی. تحلیل عددی اثر پوسته با درز نوک پلّه‌ای بر عملکرد یک کمپرسور گریز از مرکز. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :136-144

1- دانشگاه علم و صنعت ایران
در این مقاله، یکی از روش‌های جدید اصلاح پوسته به منظور بهبود عملکرد کمپرسورها مورد بررسی قرار گرفته است. درز نوک پلّه‌ای یکی از روش‌های مناسب اصلاح پوسته کمپرسورهاست که اخیراً کارایی آن در زمینه کمپرسورهای محوری به اثبات رسیده است. در مطالعه حاضر، اثرات درز نوک پلّه‌ای بر بهبود حاشیه استال یک کمپرسور گریز از مرکز، برای اولین بار، به روش عددی مورد ارزیابی قرار گرفته است. شبیه‌سازی به کمک نرم‌افزار فلوئنت و با بهره‌گیری از مدل آشفتگی k-ε صورت پذیرفته است. به‌منظور یافتن هندسه بهینه درز نوک پلّه‌ای، هفت هندسه پوسته مختلف به همراه کمپرسور با پوسته صاف در نظر گرفته شده‌اند. بررسی کانتورهای سرعت و الگوهای خطوط جریان روی صفحات عمود بر راستای جریان و نصف‌النهاری نشان می‌دهد که با ایجاد پوسته با درز نوک پلّه‌ای، جریان نشتی نوک پرّه تضعیف شده و میزان انسداد جریان در گذرگاه اصلی کمپرسور، کاهش پیدا می‌کند. بنابراین درز نوک پلّه‌ای، سبب افزایش محدوده عملکرد پایدار کمپرسور شده و وقوع پدیده استال را به‌تأخیر می‌اندازد. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که با استفاده از درز نوک پلّه‌ای با ابعاد بهینه، حاشیه استال کمپرسور 38/7% بهبود پیدا می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آئرودینامیک|دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1392/6/14 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1393/2/27