دوره 13، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

daryabor P, Farzin M, Honarvar F. Calculating the Lamb wave modes in an aluminum sheet bonded to a composite layer with FEM and experiment. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (1) :95-106
دریابر پژمان، فرزین محمود، هنرور فرهنگ. استخراج مدهای مختلف انتشار موج لمب در یک ورق آلومینیوم چسبیده شده به ورق کامپوزیت توسط اجزاء محدود و آزمایش. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (1) :95-106

1- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشیار، آزمایشگاه تست غیرمخرب، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان پردی
چکیده- در این مقاله با استفاده از انتشار موج لمب، نمودار پخشی یا Dispersion (نموداری که مدهای مختلف را نشان می دهد) برای ورق آلومینیوم متصل به ورق کامپوزیت بدست آورده می¬¬شود. به این منظور ابتدا با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS، انتشار موج لمب شبیه-سازی می¬شود و سپس با تبدیل فوریه دو بعدی سیگنال¬های خروجی، نمودار پخشی به دست می¬آید. در ادامه برای بررسی صحت نمودار پخشی، نمونه¬ای متشکل از یک ورق آلومینیوم متصل به ورق کامپوزیت مورد آزمایش قرار می¬گیرد. برای ایجاد مد¬های مختلف از پروب زاویه¬ متغبر با فرکانس مرکزی 2 مگاهرتز استفاده می¬شود. با استفاده از فاصله سیگنال¬های ورودی و خروجی و همچنین فاصله پروب ها، سرعت گروه اندازه-گیری می¬شود. مقایسه مد¬های متناظر بدست آمده از نتایج المان محدود و آزمایش، نشان می¬دهد که سرعت گروه بدست آمده برای هر دو یکسان است. بنابراین سیگنال حاصل از آزمایش، مربوط به مد متناظری است که از شبیه سازی به دست آمده است. نتایج شبیه سازی برای سه مد اول موج لمب انجام شده است که به کمک آزمایش دو مد اول صحت سنجی شده اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی خورشیدی و تشعشع
دریافت: 1391/3/19 | پذیرش: 1391/7/20 | انتشار: 1391/10/30