دوره 14، شماره 16 - ( ويژه‌نامه چهارم 1393 )                   جلد 14 شماره 16 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghadiri M, Mosavi M, Ghamami M. Study of effective parameters of Parallel Tubular Channel Angular Pressing(PTCAP). Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (16) :27-33
غدیری مصطفی، موسوی مشهدی محمود، غمامی مهدی. بررسی اثرات پارامترهای موثر در عملکرد قالب زاویه دار لوله ای موازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (16) :27-33

1- دانشگاه تهران
2- استاد/دانشگاه تهران
چکیده یکی از فرآیندهایی که در چند سال اخیر مورد توجه محققان و مهندسین قرار گرفته است، فرآیند تولید فلزات ریزساختار فوق ریزدانه و نانو می‌باشد. هدف از ارائه و انجام این فرآیندها عمدتاً تولید قطعات سبک‌وزن با استحکام و قابلیت اطمینان بالاست. روش‌های زیادی برای تولید مواد فلزی و بالکی‌شکل تا به حال ارائه شده است ولی علی‌رغم نیاز گسترده به لوله‌های با استحکام به وزن بالا کارهای به نسبت کمتری برای تولید لوله‌های با ساختار فوق ریزدانه و نانو ریزدانه انجام شده است. از مزایای این روش‌ها می‌توان به قابلیت صنعتی بالا، هزینه کمتر، کیفیت بالای قطعات به لحاظ همگنی اشاره نمود. به این منظور در این پژوهش طراحی یک قالب بهینه به منظور افزایش همگنی ریزساختار ماده و همچنین کاهش نیروی اعمالی فرآیند تولید لوله انجام شده است. قالب طراحی‌شده براساس فرآیند فشار در کانال‌های زاویه‌دار لوله‌ای موازی طراحی‌شده است. این فرآیند به دلیل دارا بودن نیروی مورد نیاز کمتر و همگنی بیشتر نسبت به سایر فرآیندها دارای مزیت می‌باشد. زوایای کانال‌ها، زوایای انحناء گوشه‌ها، نسبت تغییر شکل و شعاع‌های کانال‌ها، ضریب اصطکاک بین لوله و کانال و تعداد پاس‌ها از جمله پارامترهای مؤثر در فرآیند فوق می‌باشد،تأثیر پارامترهایفوق در میزان همگنی کرنش مؤثر و نیروی مورد نیاز فرآیند مورد بررسی قرار گرفته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود|شکل دهی فلزات|طراحی قالب و ابزار
دریافت: 1393/4/4 | پذیرش: 1393/7/1 | انتشار: 1393/8/6