دوره 12، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 162-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Energy Loss Calculation due to Misalignment and Unbalance in Coupling-Disk System. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (3) :156-162
خدایی محمد احسان، رفیعیان سیچانی منصور، ابراهیمی سعید. محاسبه اتلاف انرژی ناشی از عیوب ناهمراستایی و نابالانسی در سیستم دیسک و کوپلینگ. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (3) :156-162

1- دانشجو/دانشگاه یزد
2- عضو هیئت علمی دانشگاه یزد
امروزه به دلیل افزایش قیمت ماشین آلات از یک سو و افزایش بهای انرژی از سویی دیگر، استفاده از راهکارهایی منطقی برای افزایش طول عمر تجهیزات و کاهش هزینه¬ها¬ی تولید، مهم شده¬ است. از شایع ترین مواردی که باعث اتلاف انرژی و کاهش طول عمر ماشین آلات دوار می شوند، عیوب ناهمراستایی و نابالانسی هستند. داشتن تخمینی از میزان انرژی تلف شده نقش مهمی در انتخاب بهترین روش کاهش آن دارد. تاکنون روش های مختلفی برای مدل سازی و تشخیص این عیوب ارائه شده اند ولی نتایج ضعیفی در خصوص میزان اتلاف انرژی ناشی از این عیوب، وجود دارد. در مقاله حاضر با استفاده از معادلات حاکم استخراج شده به روش لاگرانژ برای سیستمی همراه با عیوب ناهمراستایی و نابالانسی، ایده-ی جدیدی برای محاسبه¬ی اتلاف انرژی درسیستم ارائه می¬شود. آنگاه با حل عددی معادلات حاکم میزان انرژی تلف شده محاسبه می¬شود. میزان اتلاف انرژی در حالت¬های بی¬عیب و با عیب و به ازای مقادیر مختلف سرعت و ناهمراستایی و نابالانسی محاسبه و با نمودارهایی ارائه می-شوند. نتایج نشان می دهند که میزان اتلاف انرژی تابعی از میزان ناهمراستایی شافت ها، نابالانسی روتور و سرعت دورانی سیستم است.
نوع مقاله: یادداشت پژوهشی | موضوع مقاله: انرژی خورشیدی و تشعشع
دریافت: 1390/8/30 | پذیرش: 1391/2/30 | انتشار: 1391/6/20