دوره 17، شماره 5 - ( 5-1396 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 345-335 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrgoo M, Karbasioun M, Amidpour M. Developing a design method for optimal geometric and operating parameters of triple pressure heat recovery steam generator using the constructal theory. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (5) :335-345
مهرگو مرتضی، کرباسیون متین، عمید پور مجید. توسعه روش طراحی و بهینه سازی پارامترهای عملکردی و هندسی بویلر بازیاب حرارتی با سه سطح فشار با بکارگیری تئوری ساختاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (5) :335-345

1- دانشجوی دکتری مهندسی سیستم های انرژی
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی سیستم های انرژی
3- استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
طراحی بهینه و بهبود عملکرد مولدهای بخار بازیاب حرارتی تأثیر قابل توجهی بر بازدهی حرارتی نیروگاه های سیکل ترکیبی دارند. بنابراین، مولد بخار بازیاب حرارتی باید به گونه ای طراحی شود که میزان بازیابی حرارتی را بیشینه نموده و عملکرد کل نیروگاه را بهبود بخشد. در این مقاله، یک روش طراحی و بهینه سازی مولد بخار بازیاب حرارتی با سه سطح فشار پیشنهاد شده است. در این مدل، بهینه سازیِ همزمانِ پارامترهای عملکردی و هندسی جهت طراحی مولد بخار بازیاب حرارتی بوسیله تئوری ساختاری ارائه گردیده و حداقل سازی تولید انتروپی کل سیستم به عنوان تابع هدف در نظر گرفته شده است. همچنین، پارامترهای بهینه در مولد بخار بازیاب حرارتی با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک با قید غیرخطی حجم ثابت بدست آمده اند. حجم بهینه کل با تبدیل اتلاف اگزرژی به هزینه تولید انتروپی و همچنین درنظر گرفتن هزینه سرمایه گذاری و اثرمتقابل بین آن ها بدست می آید. علاوه بر این، نسبت ابعاد هر یک از بخش ها، سطح انتقال حرارت برای هریک از اجزای مولد بخار بازیاب حرارتی و خواص ترمودینامیکی پارامترهای اصلی از ساختار جریان هستند که توسط طراحی ساختاری بدست می آیند. علاوه بر این، تأثیر تغییر در دما و دبی گاز بر حجم بهینه و همچنین بر میزان توان و بخار تولیدی نیز بررسی شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: نیروگاه حرارتی
دریافت: 1395/11/18 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1396/2/23