دوره 14، شماره 8 - ( 8-1393 )                   جلد 14 شماره 8 صفحات 74-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani Nejad M, Rastgoo A, Hadi A. Onset yield analysis of rotating disks made of functionally graded materials using Tresca yield criterion. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (8) :68-74
زمانی نژاد محمد، راستگو عباس، هادی امین. تحلیل آستانه تسلیم دیسک های دوار ساخته شده از مواد مدرج تابعی با استفاده از معیار تسلیم ترسکا. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (8) :68-74

1- استادیار دانشگاه یاسوج
2- هیأت علمی
3- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد
این مقاله یک تحلیل پارامتری الاستیک برای بررسی سرعت حد دورانی، جابجایی و تنش¬ها در دیسک¬های دوار ساخته شده از مواد مدرج تابعی (FGMs) براساس معیار تسلیم ترسکا ارایه می¬دهد. خواص ماده به صورت تابع توانی در جهت شعاعی تغییر می¬کند. ضریب پواسون به دلیل تغییرات ناچیز در مواد مهندسی ثابت در نظر گرفته شده است. برای مقادیر مختلف ثابت ناهمگنی، سرعت حد دورانی، جابجایی و تنش¬ها در راستای جهت شعاعی رسم شده و حالتهای مختلف برای شروع جریان پلاستیک مورد بررسی قرار گرفته است. حالت اول: شروع جریان پلاستیک در شعاع داخل، حالت دوم: شروع جریان پلاستیک در شعاع خارج، حالت سوم: شروع همزمان جریان پلاستیک در هر دو شعاع و حالت چهارم: شروع جریان پلاستیک در بین شعاع داخل و خارج. تا جایی که مشاهده گردیده است در مقالاتی که به بررسی شروع تسلیم پرداخته¬اند چگالی و تنش تسلیم ثابت فرض شده است حال آنکه در این مقاله، با متغیر فرض کردن چگالی و تنش تسلیم در دیسک دوار ساخته شده از مواد مدرج تابعی، و مقایسه نتایج با حالت ثابت فرض کردن این پارامترها، مشاهده گردیده است که فرض ثابت بودن چگالی اشتباه بوده و متغیر فرض کردن آن اثر قابل توجهی روی تنش¬ها دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1392/11/25 | پذیرش: 1392/12/18 | انتشار: 1393/6/26