دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 322-311 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shams S, Kazemi M R, Mirzavand Borojeni B, Khojasteh Bakhtek Koupaie Z. Investigation of nonlinear aeroelastic behavior of airfoils with flow separation based on cubic static stall modeling. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :311-322
شمس شاهرخ، کاظمی محمد رضا، میرزاوند بروجنی بابک، خجسته‌بخته‌کوپایی زهرا. بررسی رفتار آیروالاستیک غیرخطی بالواره با وجود جدایش جریان بر اساس مدل واماندگی استاتیکی درجه سه. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :311-322

1- هیئت علمی دانشگاه تهران
2- مهندسی هوافضا، دانشگاه تهران، تهران
3- عضو هیئت علمی، مهندسی هوافضا، دانشگاه تهران، تهران
4- مهندسی هوافضا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
در این مقاله با معرفی یک الگوی جدید آیرودینامیک برای شبیه‌سازی جدایش جریان و واماندگی استاتیکی، شکل جدیدی از معادلات آیروالاستیک غیرخطی بالواره‌های دو درجه آزادی (خمشی عمودی و پیچشی) استخراج می‌شود. روابط سازه براساس مدل جرم-فنر و حاوی ترم‌های غیرخطی درجه دو و سه است. روابط آیرودینامیک از تلفیق الگوی آیرودینامیک ناپایای وگنر و الگوی غیرخطی ضریب برآ-زاویةحمله برای شبیه‌سازی واماندگی جریان با تقریب معادله درجه سه، به‌دست می‌آید. برای استخراج معادلات آیروالاستیک از اصل همیلتون و معادلات لاگرانژ استفاده می‌شود. همچنین با بکارگیری شیوه حل تاریخچه زمانی انتگرال، معادلات آیروالاستیک غیرخطی انتگرالی-دیفرانسلی حاصله، حل و رفتار آیروالاستیک مقطع مذکور در هر دو رژیم جریان ناپایا و شبه‌پایا با یکدیگر مقایسه می‌شود. استفاده از روش تاریخچه زمانی در حل معادلات باعث کاهش حجم معادلات در مقایسه با روش فضای حالت می‌گردد. نتایج نشان می‌دهد که رفتار آیروالاستیک بالواره با وجود سازه خطی، با استفاده از الگوی آیرودینامیکی غیرخطی معرفی شده برای واماندگی درمقایسه با الگوهای خطی آیرودینامیک، در جریان‌های شبه‌پایا و ناپایا باعث ایجاد نوسانات با سیکل حدی می‌شود. همچنین استفاده از الگوی منحنی درجه سه بجای منحنی تکه‌ای خطی مورد استفاده در مراجع هرچند باعث پیچیده‌تر شدن شکل ظاهری معادلات می‌شود لیکن در زمان حل توسط نرم‌افزار، همگرایی حل سریعتری خواهد داشت و باعث حذف خطاهای موجود در مدلهای مذکور می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از آیرودینامیک غیرخطی استاتیک استال علاوه بر کاهش سرعت ناپایداری، دامنه نوسانات سیکل محدود را نیز در هر دو رژیم جریان شبه پایا و ناپایا کاهش می‌دهد.

دریافت: 1395/2/27 | پذیرش: 1395/7/4 | انتشار: 1395/9/28