دوره 14، شماره 13 - ( ويژه‌نامه اول 1393 )                   جلد 14 شماره 13 صفحات 223-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi H, Mosadegh P, Koosha R. Polishing of spherical lenses using spherical tool on a 3-axis computer numerical control machine. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (13) :217-223
هاشمی حسین، مصدق پیمان، کوشا رسول. پرداخت لنزهای کروی با استفاده از ابزار کروی به کمک ماشین کنترل عددی سه محوره. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (13) :217-223

1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- هیئت علمی
پرداخت به عنوان آخرین و مهمترین مرحله از تولید قطعات اپتیکی بشمار می‌رود. روش‌های پرداخت تحت کنترل کامپیوتر معمولا به منظور پرداخت سطوح پیچیده مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آن مقدار براده‌برداری در هرنقطه از قطعه‌کار بسته به خطای سطح در آن نقطه کنترل می‌گردد. در روش‌های تماسی پرداخت اغلب از روش کنترل سرعت پیشروی ابزار به منظور رفع ایرادهای محلی قطعه‌کار استفاده می‌شود که در آن سرعت پیشروی زیاد ابزار منجر به براده‌برداری کمتر و سرعت پیشروی کمتر منجر به براده‌براری بیشتر از سطح می‌شود. الگوی نرخ براده‌برداری ابزار از پارامترهای مهم فرایند پرداخت تحت کنترل کامپیوتر می‌باشد که قابل پیش‌بینی بودن آن منجر به حصول نتایج بهتر می‌شود. در این تحقیق، ابزار جدید کروی ارائه گردیده که می‌تواند با استفاده از یک ماشین کنترل عددی سه محوره، سطوح کروی را پرداخت نماید. نرخ براده‌برداری ابزار به علت تغییر زاویه درگیری محور ابزار کروی با سطح کروی و در نتیجه تغییر سرعت نسبی ابزار در حین حرکت ابزار متغیر می‌شود. الگوی براده‌برداری ابزار که وابسته به زاویه درگیری ابزار و قطعه‌کار می‌باشد، مدلسازی شده و سپس با روش جدید ماتریسی فرایند پرداخت شبیه‌سازی شده و سرعت‌های خطی ابزار با هدف کاهش خطای سطح بهینه شد. به منظور بررسی عملکرد ابزار و توانایی روش مدلسازی شده در پرداخت سطوح، سطح لنزی کروی به قطر 130 میلی‌متر و با صافی سطح اولیه 114/1 میکرومتر برای PV و با استفاده از یک ماشین کنترل عددی سه محوره پرداخت شد و به صافی سطح 395 نانومتر برای PV رسید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت|ماشین کنترل عددی
دریافت: 1393/2/8 | پذیرش: 1393/4/8 | انتشار: 1393/7/16