دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

shahgholian ghahfarokhi D, Ghanadi A, Rahimi G H. Experimental and numerical investigation of the free vibration of composite sandwich plates with lattice cores. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :1-8
شاهقلیان قهفرخی داود، قنادی احمد، رحیمی غلامحسین. بررسی تجربی و عددی ارتعاشات آزاد ورق های کامپوزیتی ساندویچی با هسته مشبک. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :1-8

1- دانشگاه تربیت مدرس تهران
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد دانشگاه تربیت مدرس، هیأت علمی
سازه‌های مشبک کامپوزیتی به دلیل خواص منحصربفردشان، یکی از سازه‌های پرکاربرد در صنایع هوایی، دریایی و خودروسازی می‌باشد. در این تحقیق به بررسی تجربی و عددی ارتعاشات آزاد ورق ساندویچی کامپوزیتی با شبکه مثلثی پرداخته شده است. برای ساخت این ورق‌ها، از قالب سیلیکونی، روش رشته‌پیچی و لایه‌چینی‌دستی استفاده شده است. ورق تقویت شده مشبک و ورق چندلایه ساخته شده و سپس با چسباندن این دو بخش بهم، ورق ساندویچی با شبکه مثلثی ایجاد شده است. نمونه‌های ساخته شده تحت آزمایش آنالیز مودال قرار گرفته و فرکانس‌های طبیعی ارتعاشات استخراج شده است. از حل عددی و مقایسه با نتایج تجربی مشاهده شد که انطباق مناسبی بین نتایج تجربی و عددی وجود دارد. با استفاده از روش تاگوچی یک مطالعه پارامتری روی اثر تغییرات 3 پارامتر، شامل تعداد تقویت‌کننده، ضخامت تقویت‌کننده و ضخامت پوسته بر رفتار ارتعاشی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد، فرکانس طبیعی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی بیشترین حساسیت را نسبت به ضخامت تقویت‌کننده و کمترین حساسیت را نسبت تعداد تقویت‌کننده دارد. حساسیت فرکانس طبیعی نسبت به ضخامت تقویت‌کننده و ضخامت پوسته تقریبا یکسان است. همچنین به جهت بررسی کارایی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی، فرکانس طبیعی این سازه با ورق جندلایه معادل در شرایط مرزی مختلف مقایسه شده است. نتایج نشان می‌دهد فرکانس طبیعی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی در حالت شرط مرزی آزاد، 133% و در حالت شرط مرزی گیردار، 138% نسبت به ورق چندلایه معادل بیشتر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/3/25 | پذیرش: 1396/5/30 | انتشار: 1396/7/7