دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 235-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

khalili K, Foorginejad A. Point clouds curvature estimation using umbrella curvature. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :227-235
خلیلی خلیل، فورگی نژاد ابوالفضل. تخمین انحنای ابرهای نقاط با استفاده از انحنای چتری. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :227-235

1- دانشیار هیات علمی- دانشگاه بیرجند
2- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند
با توسعه سریع اسکنرهای سه بعدی لیزری، مدل‌های بر پایه نقاط در کاربردهای مهندسی بسیاری مانند کنترل کیفیت، مهندسی معکوس، گرافیک رایانه‌ای و ماشین بینایی به شکل وسیعی مورد استفاده قرار گرفته است. محاسبه انحنای سطح ابرهای نقاط یکی از موارد پایه بشمار می‌رود که در بسیاری از کاربردهای مرتبط با ابرهای نقاط مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله روش جدیدی برای تخمین انحنای سطوح ابرهای نقاط، معرفی می‌گردد. یکی از اجزا تعیین کننده انحنای سطح در ابر نقاط مختصات همسایگی‌های نقطه مورد بررسی می‌باشد. برای تعیین همسایگی‌های یک نقطه در ابر نقاط از روشی همسایگی همگن استفاده شده است. در روش تعیین همسایگی همگن، با بهبود روش نزدیکترین k همسایگی، علاوه بر نزدیک بودن همسایگی‌ها، توزیع آن‌ها در اطراف نقطه مورد بررسی نیز لحاظ می‌شود. بردار نرمال سطح از مختصات همسایگی‌های همگن تخمین زده می‌شود. در این پژوهش انحنای سطح در هر نقطه بر اساس بردار نرمال سطح در نقطه مورد بررسی و مختصات همسایگی‌های همگن، محاسبه می‌گردد. انحنای سطح بدست آمده با این روش انحنای چتری نامیده می‌شود. برای ارزیابی کارآیی این روش، مقادیر انحنای چتری برای چند ابر نقاط محاسبه گردیده و در چند کاربرد متفاوت استفاده گردید. نتایج حاصله از کاربرد این روش تعیین انحنای سطح در کاربردهای مختلف، نشان از کاربردی بودن روش پیشنهاد شده در تعیین انحنای سطوح ابرهای نقاط دارد.

دریافت: 1393/5/28 | پذیرش: 1393/8/24 | انتشار: 1393/9/11