دوره 14، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1393 )                   جلد 14 شماره 15 صفحات 50-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

shariati M, kolasangiani K, farhangdoost K. Experimental and numerical Study on accumulation of plastic strain of SS316L cantilevered cylindrical shells under cyclic bending and combined (bending-torsion) loads. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (15) :42-50
شریعتی محمود، کلاسنگیانی کمال، فرهنگ دوست خلیل. واکاوی عددی و تجربی انباشتگی کرنش پوسته‌های استوانه‌ای فولادی SS316L یک سرگیردار تحت بارگذاری خمشی و مرکب(خمشی-پیچشی) تناوبی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (15) :42-50

1- دانشگاه فردوسی مشهد
در این تحقیق به بررسی تجربی و عددی انباشتگی کرنش مومسان و رفتار نرم شوندگی پوسته‌های استوانه‌ای یک سرگیردار فولادی SS316L با بارگذاری خمشی و مرکب (خمشی- پیچشی) به صورت تناوبی پرداخته شده است. بارگذاری‌های خمشی به صورت نیرو-کنترل و جابجایی-کنترل است؛ اما در بارگذاری‌های مرکب، اعمال نیرو فقط به صورت جابجایی-کنترل است. آزمایش‌های تجربی توسط دستگاه سرو هیدرولیک اینسترون 8802 انجام گردیده است که با بارگذاری نیرو-کنترل با نیروی میانگین غیر صفر تغییر شکل مومسان در چرخه‌های پیاپی انباشته می‌گردد که پدیده‌ رچتینگ نام دارد. بر اساس نتایج تجربی، رابطه‌ی خطی بین انرژی مومسان و نرخ تغییر شکل مومسان مشاهده شد که بیانگر سفتی فیکسچرهای مورد استفاده در آزمایش‌های تجربی است. در بارگذاری جابجایی-کنترل رفتار نرم شوندگی به دلیل پدیده بیضی شدن در پوسته‌ها مشاهده می‌شود و با افزایش دامنه جابجایی، سرعت نرم شوندگی افزایش می‌یابد. رشد ترک در بارگذاری مرکب به دلیل وجود نیروی پیچشی و خمشی به صورت مایل رشد می‌کند؛ در حالی که در بارگذاری خمشی رشد ترک به صورت محیطی است. تحلیل عددی توسط نرم افزار آباکوس انجام شده است و با مقایسه‌ی الگوی سخت شوندگی همگن و الگوی سخت شوندگی غیر خطی همگن/ سینماتیک مشاهده می‌گردد که الگوی سخت شوندگی غیر خطی همگن/ سینماتیک، رفتار نرم شوندگی و انباشتگی کرنش مومسان پوسته‌های استوانه‌ای با بارگذاری خمشی تناوبی را بهتر شبیه سازی می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|خزش، خستگی و شکست
دریافت: 1393/1/31 | پذیرش: 1393/6/1 | انتشار: 1393/7/28