دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 74-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri-Behrooz F, Nouhi R, Shamaei Kashani A R. Influence of composite materials nonlinearity on load distribution in single-column multi-bolt composite joints. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :67-74
طاهری بهروز فتح اله، نوحی حفظ آباد روزبه، شماعی کاشانی علیرضا. بررسی تاثیر رفتار غیر خطی مواد کامپوزیتی بر توزیع بار در اتصالات کامپوزیتی تک لبه چند ردیفه. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :67-74

1- استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
در این مقاله رویکردی تحلیلی برای تعیین توزیع نیرو در اتصالات پیچی کامپوزیتی با لحاظ کردن رفتار غیر خطی الاستیک مواد کامپوزیت ارائه شده است. توزیع نیرو در این روش با نوشتن صریح روابط تعادلی قابل محاسبه است. این روش شامل حلی تحلیلی بر اساس مدل جرم- فنر و ترکیب آن با رفتار غیرخطی مواد است که در آن چندلایه کامپوزیتی و اجزای اتصال به عنوان مجموعه‌ای از جرم و فنر درنظر گرفته شده است. با استفاده از این روش و تحلیل معادلات تعادل حاکم بر سیستم، نیروی اعمالی بر هر پیچ و جابجایی آن قابل محاسبه است. در این مقاله پس از معرفی این روش، توزیع نیرو بین پیچ‌ها برای یک اتصال سه پیچ تک ردیفه محاسبه شده است و برای بررسی تاثیر رفتار غیرخطی مواد بر توزیع نیرو در اتصالات، تغییرات نیرو برحسب جابجایی برای این اتصال با مواد خطی و غیرخطی رسم شده است. نتایج بدست آمده بوسیله‌ مدل ارائه شده، افزایش تقریبی 5/2 تا 5 درصدی جابجایی پیچ را برای اتصالات با مواد غیرخطی نشان می‌دهد. علاوه بر این، در این مطالعه با توجه به تلورانس‌های ساخت و امکان وجود لقی، تاثیرات لقی در اتصالات با رفتار خطی و غیرخطی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1393/6/5 | پذیرش: 1393/7/19 | انتشار: 1393/9/1