دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 134-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torshizi E, Zahmatkesh I. Injection of twin oblique nanofluid jets into a water cross-flow: An Eulerian-Eulerian two-phase analysis. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :123-134
ترشیزی ادریس، زحمتکش ایمان. تزریق جت های دوگانۀ مورب نانوسیال به جریان متقاطع آب: تحلیل دوفازی اولری-اولری. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :123-134

1- گروه مکانیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
این مقاله به بررسی تزریق جت ‎های دوگانۀ مورب نانوسیال در کانالی با جریان متقاطع آب می پردازد. در این راستا، اثر پارامترهای مختلف هندسی و فیزیکی شامل سرعت، فاصله و زاویۀ جت ها و همچنین، کسرحجمی نانوذرات در آنها مورد مطالعه قرار می گیرد. برای تجزیه و تحلیل مسألۀ حاضر، مدل دوفازی اولری-اولری به خدمت گرفته می شود. این رویکرد با حل مجموعه معادلات مجزا برای سیال پایه و نانوذرات، امکان پیش بینی رفتار هر یک از فازها را به طور جداگانه در میدان جریان فراهم می کند. صحت شبیه سازی های حاضر با مقایسۀ نتایج حاصل با نتایج آزمایشگاهی موجود به اثبات می رسد. نتایج به دست آمده نشان می دهند که جایگزینی جت یگانه با جت های دوگانه، تبادل حرارت از سطح هدف را افزایش داده و توزیع آن را در طول صفحه یکنواخت تر می کند. علاوه بر این، مشخص می شود که افزایش در سرعت و فاصلۀ جت ها بهبود انتقال حرارت را در پی دارد. با این وجود، تأثیر کسرحجمی نانوذرات موجود در نانوسیال تزریقی بر نرخ انتقال حرارت از سطح هدف به شدت به میزان نفوذ نانوذرات در جریان متقاطع آب وابسته است. کنکاش در نتایج حاکی از آن است که زاویۀ تزریق جت های دوگانه نقش پر رنگی در میزان نفوذ نانوذرات و چگونگی توزیع آنها در میدان جریان داشته و با تنظیم آنها می توان تبادل حرارت از سطح هدف را بهبود بخشید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1396/6/13 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1396/9/10