دوره 14، شماره 9 - ( 9-1393 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 64-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinalipour S M, Namazi M, Behravan A, Ghadiri K, Madadelahi M. Fabrication and performance study of the radiative catalytic pad for flameless combustion of natural gas in different climate conditions. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (9) :57-64
حسینعلی پور سید مصطفی، نمازی محمدمهدی، بهروان آروین، قدیری خشایار، مددالهی مسعود. ساخت و بررسی عملکرد لایه تشعشعی کاتالیستی برای احتراق بدون شعله گاز طبیعی در شرایط آب و هوایی مختلف. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (9) :57-64

1- دانشگاه علم و صنعت دانشکده مهندسی مکانیک
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
در مطالعه حاضر، به ساخت و بررسی عملکرد لایه‌ تشعشعی کاتالیستی در شرایط کارکردی و آب و هوایی مختلف پرداخته شده است. برای تهیه کاتالیست از g1 هگزا کلروپلاتینیک اسید شش آبه در 5/0 لیتر حلال شامل 50% آب مقطر و 50% اتانول استفاده شده و محلول حاصل روی پایه از جنس پتوی آلومینا‌-‌سیلیکاتی اسپری گردید. لایه آغشته شده،‌ پس از خشک شدن و کلسیناسیون در کوره، آماده استفاده گردید. عملکرد لایه کاتالیستی با طراحی و ساخت دستگاه تست با قابلیت اندازه‌گیری پارامترهایی نظیر دمای سطح و عمق لایه کاتالیستی، میزان آلاینده‌های CO و NOx، دبی و فشار سوخت و دبی گردش هوای اجباری بر روی سطح پنل، مورد ارزیابی قرار گرفت. با قرار دادن پنل حاوی لایه کاتالیستی در یک محفظه تست محیطی، اثر شرایط آب و هواییِ زمستانی چند شهر ایران نظیر بروجرد، خلخال، لاوان، ماهشهر و پولادشهر بر روی عملکرد پنل بررسی شد. دمای سطح پنل به طور میانگین برابر با °C350 بوده و میزان تولید آلاینده‌های NOx برابر با صفر و میزان CO زیر ppm 5 اندازه‌گیری شد. همچنین در شهر خلخال با کمترین دما و رطوبت، بیشترین میزان دمای سطح ثبت گردید و بیشترین میزان انتشار CO (حدود ppm 3) در شهر ماهشهر با بیشترین دما و رطوبت، ثبت شد. نشان داده شد که افزایش دبی سوخت باعث افزایش دمای سطح و افزایش میزان آلاینده‌ CO می‌شود و با کاهش دما و رطوبت محیط، دمای سطح افزایش می‌یابد.