دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 186-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naimzad A, Hojjat Y. Design and fabrication of two fingers flexible miniature gripper based on porous magnetorheological nanocomposites and its operational study. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :179-186
نعیم زاد عارف، حجت یوسف. طراحی و ساخت گریپر مینیاتوری دو انگشتی انعطاف پذیر بر پایه نانوکامپوزیت مغناطیسی رئولوژیکال متخلخل و بررسی عملکرد آن. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :179-186

1- دانشجوی دکترای دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس گروه ساخت و تولید،
در این مقاله، یک گریپر مینیاتوری دو انگشتی انعطاف پذیر بر پایه نانوکامپوزیت مغناطیسی رئولوژیکال متخلخل با قابلیت تنظیم پیش بازشوندگی نوک فک طراحی و ساخته شده و چگونگی عملکرد آن مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا نانوکامپوزیت مغناطیسی رئولوژیکال متخلخل با حساسیت بالا در مقابل تحریک مغناطیسی ساخته شد و سپس این ماده در طراحی و ساخت گریپر به کار گرفته شد. گریپر ساخته شده با اعمال جریان الکتریکی، اشیاء و اجسام کوچک و ظریف را برداشته و در هنگام رسیدن به موقعیت هدف، با کاهش جریان الکتریکی، آن را رها می کند. برای بررسی مغناطیسی، گریپر توسط نرم افزار Vizimag شبیه سازی گردید. در آزمایش ها اشیاء و اجسامی از جنس سرب، فوم، مقوا و قطعات ویفر سیلیکون استفاده شده است. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که گریپر قادر است برای اجسامی که سطح نا منظم و نا صاف دارند، به طور موثری عمل برداشتن، نگه داشتن و رها کردن را انجام دهد. برای اجسام با ابعاد متفاوت، می توان با تنظیم فضای بین نوک فک ها عمل برداشت و رهاسازی را به طور مطلوب انجام داد. ننایج بررسی ها روی نمونه های اولیه ساخته شده نشان می دهند که مزیت این گریپرها، ساخت راحت تر، هزینه ی کمتر، وزن کمتر، حجم کوچکتر، مونتاژ ساده تر بوده و نیاز به استفاده از قید و بند های مرسوم مکانیکی ندارد. استفاده از این گریپر در سیستم های میکرو الکترومکانیکی به ویژه برای جابجای کردن قطعات حساس به خراش، اثر انگشت و فشار پیشنهاد می شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق
دریافت: 1393/8/14 | پذیرش: 1393/9/18 | انتشار: 1393/10/6