دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 604-593 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ehsani A, Nejat A. Design and simulation of the one-way flexible micropump using fully coupled magneto-fluid-solid interaction. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :593-604
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-11924-fa.html
احسانی عباس، نجات امیر. طراحی و شبیه‌سازی میکروپمپ با دریچه انعطافپذیر با استفاده از اندرکنش مغناطیس-سیال-جامد. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :593-604

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-11924-fa.html

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مکانیک
2- دانشیار پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران
در پژوهش حاضر، میکروپمپ الکترومغناطیسی جدیدی با دریچه‌های انعطاف‌پذیر و دیواره الاستیک نوسانی بر پایه ساز و کار یک طرفه جریان لنف معرفی شده است. میدان مغناطیسی متغیر با زمان، دیواره الاستیک مغناطیس شونده را تحریک می‌کند. دو دریچه منعطف به منظور یک طرفه کردن جریان سیال در ابتدا و انتهای میکروکانال نصب شده است. سیال استفاده شده در این تحقیق آب و عدد رینولدز در حالت بیشینه کمتر از 30 و عدد وومرزلی زیر 1 است. عدد نادسن درون میکروکانال نیز زیر 0.001 محاسبه شده که شرط عدم لغزش در دیواره برقرار است. اندرکنش سیال-جامد-مغناطیس با حل گذرا و دوبعدی سیال تراکم‌ناپذیر با خواص ثابت انجام شده است. تمام قسمت‌های جامد از قانون تنش-کرنش هوک پیروی می‌کنند و شبیه‌سازی با استفاده از نرم‌افزار کامسول برپایه حل عددی اجزای محدود انجام شده است. مطالعه پارامتری انجام شده و اثر پارامترهای مهم هندسی، ساختاری و مغناطیسی بر روی حجم خالص انتقالی سنجیده شده است. این میکروپمپ قادر به ایجاد جریان یک طرفه است و میزان حجم خالص جابجا شده تحت تاثیر پارامترهای طراحی قرار می‌گیرد. میکروپمپ معرفی شده قابل استفاده در محدوده کاری وسیعی از کاربردهای میکروسیالاتی است، به عنوان مثال، دبی و جرم انتقالی کل کاملا قابل کنترل هستند. نهایتا میکروپمپی با طراحی بهینه هندسی نسبت به مدل اولیه پیشنهاد شده است. میکروپمپ نهایی قادر به انتقال حجم خالص حدود دو برابر طراحی اولیه و بیش از سه برابر مدل‌ پیشین است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1395/7/12 | پذیرش: 1395/9/3 | انتشار: 1395/10/5