دوره 16، شماره 7 - ( 7-1395 )                   جلد 16 شماره 7 صفحات 342-335 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aayani R, Shahidian A, Ghassemi M. Parametric study of acoustic streaming in non-Newtonian bio-fluid. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (7) :335-342
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-11930-fa.html
اعیانی روزبه، شهیدیان آزاده، قاسمی مجید. مطالعه پارامتری جریان صوتی در سیال زیستی غیرنیوتنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (7) :335-342

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-11930-fa.html

1- دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- عضو هیات علمی/دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی (گروه انرژی)
3- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
امواج فراصوتی کاربردهای متنوعی در حوزه سلامت دارد. مهم ترین کاربردها تشخیص و درمان بیماری، دارورسانی، تفکیک و مطالعه سلولی است. عبور امواج فراصوتی از بافت ها و اعضا می تواند با ایجاد حرارت، حباب، تنش و ارتعاش منجر به واکنش های شیمیایی، تغییرات فیزیکی و زیستی گردد. آن چه موجب تشدید تکاپوی علمی در بین پژوهشگران این حوزه شده است، کاستن از اثرات مخرب و افزودن به کارایی این ابزار سودمند است. در این پژوهش، تداخل دو پدیده غیرخطی جریان صوتی ناشی از عبور میدان فراصوتی از سیال زیستی و لزجت غیرنیوتنی به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. در حل مساله با لحاظ کردن اثرات غیر خطی میدان فراصوتی، از معادله‌های پیوستگی، تکانه سیال و حالت استفاده شده است. در این مقاله تاثیر پارامتری امپدانس دیواره، سرعت جریان ورودی و مدل های لزجت غیرنیوتنی بر جریان صوتی بررسی شده است. نتایج نشان دهنده تاثیر سرعت جریان ورودی به مجرا بر اندازه سرعت جریان صوتی و عدم تاثیر آن بر پروفیل جریان صوتی است. با افزایش امپدانس دیواره‌، از اندازه سرعت جریان صوتی کاسته می‌شود، این کاهش برای سیال غیرنیوتنی شدیدتر است. در نظرگرفتن مدل لزجت غیرنیوتنی برای سیال زیستی، موجب تغییر در اندازه سرعت در نزدیکی مرزها می شود، حال آن که در میانه میدان تاثیرات کمتری دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان صوتی
دریافت: 1395/1/14 | پذیرش: 1395/4/6 | انتشار: 1395/5/16