دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 356-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadzadeh Kowsari M, Golparvar S B, Niazmand H. Numerical investigation on the effect of flat-tube heat exchanger geometrical structure on the performance of adsorption chiller. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :345-356
محمدزاده کوثری میلاد، گل پرور سید بهزاد، نیازمند حمید. بررسی عددی تاثیر ساختار هندسی مبدل گرمایی صفحه-تخت بر عملکرد چیلر جذب سطحی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :345-356

1- دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
در این پژوهش با استفاده از مدل پارامترهای توزیع‌شده، برای نخستین بار بستر جاذب یک چیلر جذب سطحی با مبدل صفحه-تختِ دارای فین‌های مستطیلی و ذوزنقه‌ای با جفت‏کاری سیلیکاژل SWS-1L-آب به صورت سه‌بعدی و به روش حجم محدود شبیه‌سازی شده است. به منظور شناخت بهتر رفتار دینامیکی بستر، در ابتدا تاثیر برخی از پارامترهای مهم بر عملکرد سیستم از جمله تغییرات میانگین فشار، دما و جذب لحظه‌ای بستر بر حسب زمان چرخه بررسی شده است. در ادامه یک مطالعه‌ی مقایسه‌ای جامع با مشخصه‌ی جرمی برابر، بین دو آرایش هندسی متفاوت از بسترهای جاذب با فین‌های مستطیلی و ذوزنقه‌ای انجام گرفته است. بدین منظور توزیع دما، جذب لحظه‌ای و فشار درون بستر به همراه الگوهای جریان بخار مبرد در زمان اتمام فرآیندهای گرمایشی چرخه بعلاوه‌‌ی تاثیر ارتفاع و فاصله‌ی بین فین‌های مستطیلی و ذوزنقه‌ای بر عملکرد سیستم ارزیابی شده است. در این بررسی در طول بستر ثابت 20mm، محدوده‌ی تغییرات ارتفاع فین‌ 8-20mm و فاصله‌ی بین فین‌ها 3-12mm در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد، عملکرد بسترهای مستطیلی و ذوزنقه‌‌ای به استثنای شرایطی که متوسط فاصله‌‌ی بین فین‌‌ها 3mm و ارتفاع فین‌‌ها 14 و 20mm است، مشابه یکدیگر می‌‌باشند و در مشخصات هندسی اشاره‌‌شده، توان سرمایش مخصوص (SCP) بسترهای مستطیلی تقریبا 5% و 17% (به ترتیب برای ارتفاع فین 14 و 20mm) بهتر از بسترهای ذوزنقه‌‌ای است. بیشترین و کمترین SCP چیلر جذب سطحی با مبدل صفحه-تخت، به ترتیب882 و 163 W/kg برای کوچکترین و بزرگترین حجم بستر و شرایط در نظر گرفته‌‌شده در این پژوهش به دست آمد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1395/5/14 | پذیرش: 1395/8/4 | انتشار: 1395/9/28